Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

«Κυβερνητική πράξη αδιαφάνειας συνιστά η μη χρήση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων» Κοινή δήλωση της Συντον Παραγωγής & Εμπορίου της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και του Υπεύθ του Τομέα Υποδομών Μεταφ & Δικτύων Κώστα Καραμανλή



 
Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση για το θέμα της αναβολής της ένταξης των Δημόσιων Συμβάσεων Έργων και Μελετών στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) για την 30η Απριλίου 2017.

Για το θέμα αυτό, οι δύο βουλευτές έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με απόφασή του, μετέθεσε την υποχρεωτική χρήση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), για τις Δημόσιες Συμβάσεις εκπόνησης μελετών και παροχής συναφών υπηρεσιών, καθώς και τις Δημόσιες Συμβάσεις εκτέλεσης έργων για όλους τους φορείς του Δημοσίου, για την 30η Απριλίου 2017, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για κάθε άλλη Δημόσια Σύμβαση άνω των 60.000 ευρώ.

Δεδομένου μάλιστα ότι, από το 2013, ήταν γνωστό ότι οι Δημόσιες Συμβάσεις Μελετών και Έργων θα εντάσσονταν στο Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ, εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την επιχειρηματολογία του αρμόδιου Υπουργού για τη μη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και σε αυτήν την περίπτωση, άλλα λέει και άλλα πράττει. Και σίγουρα δεν πράττει υπέρ της διαφάνειας και της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».