Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ο Τραμπ… πάτησε γκάζι και ξεφεύγει στις δημοσκοπήσεις για τους Ρεπουμπλικανούς

Ο Τραμπ… πάτησε γκάζι και ξεφεύγει στις δημοσκοπήσεις για τους Ρεπουμπλικανούς
Ο… ελέφαντας ξαναμπήκε στο δωμάτιο για τους Ρεπουμπλικανούς, αν κρίνει κανείς από τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης που διενεργήθηκε σε παναμερικανικό επίπεδο, και δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέφει σε άνετο, αν όχι σαρωτικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Ο άνθρωπος τον οποίο όλοι… θέλουν να σταματήσουν, κέρδισε μομέντουμ από την πρόσφατη επικράτησή του στις προκριματικές εκλογές του Νιού Χαμσάιρ, και όπως δείχνει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουινίπιακ, συγκεντρώνει 39% στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών σε παναμερικανικό επίπεδο, έναντι 19% του Μάρκο Ρούμπιο και 18% του Τεντ Κρουζ.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί, ο Τραμπ βρισκόταν στο 31%, ο Τεντ Κρουζ στο 22% και ο Μάρκο Ρούμπιο “κολλημένος” στο 19%. Φαίνεται λοιπόν ότι ο εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος κέρδισε +8% και ο Τεντ Κρουζ έχασε 4%, ενώ ο Μάρκο Ρούμπιο έμεινε στα ίδια επίπεδα.
Στα επιμέρους, ποιοτικά ευρήματα της δημοσκόπησης, το 77% θεωρεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να κερδίσει τον Λευκό Οίκο για λογαριασμό των Ρεπουμπλικανών, έναντι 61% του Μάρκο Ρούμπιο και 60% του Τεντ Κρουζ.

 ysterografa.gr