Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η αρχή του τέλους για τη Χίλαρι… Στο +2% “μάζεψε” το προβάδισμά της από τον Σάντερς

Η αρχή του τέλους για τη Χίλαρι… Στο +2% “μάζεψε” το προβάδισμά της από τον Σάντερς

Τα μηνύματα καταφθάνουν με πολλαπλασιαστική ισχύ, εδώ και αρκετό καιρό. Λίγο ψύχραιμος να μείνει κανείς, και να σταθμίσει τα επιμέρους δεδομένα, δεν θα δυσκολευτεί να διαγνώσει ότι η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Και θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να διατηρήσει αέρα υπεροχής έναντι του Μπέρνι Σάντερς, στη μάχη για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της πλέον πρόσφατης δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Κουινίπιακ, σε παναμερικανικό επίπεδο, το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Μπέρνι Σάντερς έχει συρρικνωθεί στο μόλις +2%, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, απολάμβανε “αέρα” +20%, ακόμη και +30%, έναντι του αντιπάλου της.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν τη Χίλαρι Κλίντον να βρίσκεται στο 44%, και τον Μπέρνι Σάντερς στο 42%, με τη δυναμική και την… ψυχολογία να έχουν στρογγυλοκαθίσει στο στρατόπεδο του βετεράνου πολιτικού, ο οποίος απειλεί ευθέως πλέον να πάρει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών μέσα από τα χέρια της Χίλαρι.

 ysterografa.gr