Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Παραμένουν οι ποινές πέντε καταδικασθέντων για το σκάνδαλο του Παντείου - Απέρριψε αίτημά τους ο Αρειος Πάγος

Παραμένουν οι ποινές πέντε καταδικασθέντων για το σκάνδαλο του Παντείου
Αθήνα
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσεως που είχαν καταθέσει πέντε εκ των εννέα καταδικασθέντων για το σκάνδαλο του Παντείου Πανεπιστημίου την (1992-1998), με αποτέλεσμα οι ποινές που τους έχουν επιβληθεί από Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών να παραμένουν.

Ο Αρειος Πάγος δεχόμενος την εισήγηση του αντεισαγγελέα Εμμανουήλ Ρασιδάκη, απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσεως των πέντε κατηγορουμένων οι οποίοι υποστήριζαν, ότι η εφετειακή απόφαση στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και ότι έχει αντιφάσεις και κενά.

Στον 'Αρειο Πάγο είχαν προσφύγει οι Παναγιώτης Γετίμης, Δημήτρης Κώνστας, Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, Χαράλαμπος Μπουτσίκος και Ιωάννης Γρατσάνης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδικάστηκαν εννέα άτομα για το σκάνδαλο στο Πάντειο και συγκεκριμένα επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 έτη στους πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, υπαλλήλους του λογιστηρίου και διοικητικούς υπαλλήλους του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αναλυτικότερα, καταδικάστηκαν οι εκπρόσωποι των πρώην πρυτανικών αρχών Δημήτρης Κώνστας, Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 14 ετών, ενώ στον διευθυντή του λογιστηρίου του Παντείου Αναστάσιο Κουτσοδημητρόπουλο, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών, αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Παράλληλα, στους υπαλλήλους του λογιστηρίου Βλάσση Βεηκόντη και Μιχάλη Παπαδοκωστάκη, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 13 και 14 ετών αντίστοιχα και κάθειρξη 14 ετών στον Χαράλαμπο Μπουτσίκο, διοικητικό υπάλληλο, ενώ, στους προμηθευτές, Παναγιώτη Ορφανό και Ιωάννη Γρατσάνη, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 10 ετών.

Ακόμη, το Εφετείο επέβαλλε στους κατηγορουμένους πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ