Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Με 2 ανατροπές ο Αστέρας Δερβενίου τελικά δάμασε με 4 - 3 τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου

Wnqezdcb
Συναρπαστικός στη διακύμανση του αποτελέσματος ήταν ο αγώνας του Αστέρα με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου στο Δερβένι στο πλαίσιο της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής για το 2015.
20hyqmx6Ο Αστέρας νίκησε τελικά με σκορ 4 – 3, μετά από δύο ανατροπές (2 – 0, 2 – 3, 4 – 3). Τυχεροί οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν τον αγώνα, στον οποίο ο Αστέρας κόντεψε να «αυτοκτονήσει», αφού στο πρώτο 20λεπτο όλοι έψαχναν που θα σταματήσει το κοντέρ, στο 5 – 0, στο 6 – 0 και στο τέλος έφτασε το 90ο λεπτό για γίνει το 4 – 3. Ο Ατρόμητος πετυχαίνοντας εκτός έδρας τρία τέρματα, σε φάσεις ανύποπτες αφού ο Αστέρας είχε τον έλεγχο του αγώνα, στο τέλος ηττήθηκε μη μπορώντας να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα, μπροστά στην ορμητικότητα που έδειξε ο Αστέρας στα τελευταία λεπτά.

Pfksv10tΟ Αστέρας έπιασε φανταστική απόδοση στο πρώτο 20λπετο. Πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα στο 11’ με τον Χάντη σε ονειρεμένη πάσα του Αλούσι στην πλάτη της άμυνας και ζευγάρωσε τα τέρματά στο 17’ με κοντινή κεφαλιά του αφύλακτου στο δεύτερο δοκάρι Βασιλάρη, σε κόρνερ του Μετεβελή. Ο Βυζάς έκανε τρεις εξαιρετικές ατομικές προσπάθειες, αλλά δεν τις τελείωσε εξίσου όμορφα, αφού τα σουτ που επεχείρησε ήταν αδύναμα και εύκολα ή δύσκολα τα απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου Σκούπας. 
Ufoksq8i
Ο Αλούσι και ο Χάντης είχαν από ένα σουτ από καλές θέσεις που έφυγαν άουτ στο 18’ και στο 20’ αντίστοιχα. Στο 21’ ο Βυζάς με μια άλλη ατομική ενέργεια έφτασε από αριστερά στο ύψος της περιοχής και πλάσαρε ψηλά στην απέναντι γωνία, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Σκούπα. 
1gxolytr 
Στο 25’ όμως κόντρα στη ροή του αγώνα και μετά από δύο κόντρες με τους κεντρικούς αμυντικούς του Αστέρα, ο Σπύρος Γεώργαρης σούταρε από το ύψος της περιοχής και πέτυχε το 2 – 1. Αυτό ήταν !! Ο Αστέρας αγχώθηκε και άρχισαν οι βεβιασμένες ενέργειες των παικτών του, οι οποίοι κέρδιζαν τις μονομαχίες τους, αλλά οι πάσες τους ήταν πολύ κακές. Μάλιστα στο 36’ ο Τζαναβάρας βρέθηκε από δεξιά μέσα στην περιοχή του Αστέρα, αλλά σούταρε ελάχιστα έξω από το απέναντι κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Αστέρα Στεφανί. 
Mslpx6ts
Πάντως ο Αστέρας είχε γενικά την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε τη φρεσκάδα και τις εμπνεύσεις των πρώτων λεπτών.
Irzghgs9Τo β’ μέρος ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να φαίνεται περισσότερο στο γήπεδο και στο 58’ μετά από κόρνερ, ο Χρ. Τσουμάνης, μετά από κεφαλιά πάσα του Σπ. Γεώργαρη, πρόλαβε τους αμυντικούς του Αστέρα και σκόραρε από πολύ κοντά για το 2 – 2.
Ο Αστέρας προσπάθησε, κυρίως με τους Μετεβελή και Αλούσι να αντιδράσει, αλλά οι ενέργειες των επιθετικών του (μετά και τις αλλαγές που είχαν γίνει) ήταν βεβιασμένες. Και δεν έφτανε αυτό, στο 64’ μετά από μια λάθος πάσα στο χώρο του κέντρου και την άμυνα του Αστέρα σε ανισορροπία, η γρήγορη μεταφορά της μπάλας στο αριστερό μέρος της επίθεσης του Ατρόμητου, βρήκε δύο αμαρκάριστους Χιλιομοδιώτες μέσα στην περιοχή του Αστέρα, όπου και ο Τζαναβάρας με ψύχραιμο σουτ εκτέλεσε τον Στεφανί. 
WaoduwcgΗ ανατροπή για τον Ατρόμητο πανηγυρίστηκε δεόντως από τους παίκτες του.
Q4pvrbz9Μπροστά στο «χαρακίρι» που διαφαινόταν για τους παίκτες του Αστέρα, αυτοί αντέταξαν τη δύναμη ψυχής τους και την πολύ φυσική κατάσταση που έχουν. Στρίμωξαν για τα καλά τον Ατρόμητο στην περιοχή του, ο οποίος φαινόταν ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα.
Η προσθήκη του Κακογιάννη στην επίθεση του Αστέρα και το παθιασμένο παιχνίδι του Μετεβελή, που έκοβε ασταμάτητα στο χώρο του κέντρου, έφερναν τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Ατρόμητου. Ο Αστέρας είχε δύο καλά σουτ του Αλούσι και του Μετεβελή που έφυγαν λίγο άουτ και στο 84’ μια κεφαλιά του Μπαλή από εξαιρετική θέση, μετά από κόρνερ, που επίσης έφυγε ελάχιστα άουτ. 
Got0t0lgΣτο 86’ ο Χαφούς ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή από τον Φαρμάκη και ο Αλούσι, κτυπώντας το αναμφισβήτητο πέναλτι, ισοφάρισε σε 3 – 3. Και στο 90’ ο Μετεβελής κτύπησε ένα φάουλ από το χώρο του κέντρου και ο Χαφούς με γυριστή ανάποδη κεφαλιά λόμπα πέτυχε ένα απίστευτο τέρμα !! Ο Χαφούς στο επόμενο δίλεπτο έγινε από πρωταγωνιστής σε αποδιοπομπαίος, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση (η πρώτη κίτρινη κάρτα του χρεώθηκε στους πανηγυρισμούς του στο 4 – 3).
Ono6bxpzΓενικά ήταν ένας αγώνας που θα μείνει αξέχαστος λόγω της διακύμανσης του αποτελέσματος, αλλά και ένας αγώνας που πρέπει να γίνει μάθημα και στις δύο ομάδες για πως πρέπει να διαχειρίζονται τα αποτελέσματα, όταν τους ευνοούν οι χρονικές περίοδοι του αγώνα. Στους παίκτες του Αστέρα πιστώνεται το γεγονός ότι δεν παράτησαν τον αγώνα και δίκαια στο τέλος πανηγύρισαν μια πολύ μεγάλη ανατροπή. 
Jf8x1hi9Ο προβληματισμός όμως για τα τέρματα που δέχεται εύκολα η ομάδα, ήταν πολύ μεγάλος στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Ο διαιτητής κ. Φραντζής ήταν μέτριος. Σωστά σφύριξε το πέναλτι, αλλά δεν είχε καλή συνεργασία με τους βοηθούς του, τους κ.κ. Δ. Μοντζέλη και Πίτσα που ήταν πολύ καλοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Στεφάνι, Κουτρούλης, Λιθοξόου, Μετεβελής, Κακογιάννης, Αντωνόπουλος (46’Μπαλής), Βασιλάρης, Αλούσι, Χάντης (58’ Πεθαίνος), Χαφούς, Βυζάς (73’ Πρίφτης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Σκούπας, Παπαθανασόπουλος, Μπίκος, Λέκκας, Χρ. Γεώργαρης, Π. Σαϊσανάς, Σπ. Γεώργαρης (70΄Φαρμάκης), Τζαναβάρας (89’ Μαρίνος), Θ. Γεώργαρης, Χρ. Τσουμάνης, Οικονόμου (87’ Δ. Τσουμάνης).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr