Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με μία ρητορική εμμονή ο Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας και ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος αναφέρονται διαρκώς τελευταίως στα σύνορα της Ελλάδας αποκλειστικά ως ευρωπαϊκά. 
Την ίδια ώρα που οι Eυρωπαίοι εταίροι και δανειστές μας αναφέρονται σε πλημμελή μέτρα ελέγχου από κυρίαρχα κράτη στους αγνώστου ταυτότητας εισερχομένους στην επικράτειά τους, οι οποίοι εκ του αποτελέσματος φθάνουν και μέχρι το Παρίσι και ύποπτες σκέψεις αναφέρονται σε κατάργηση ακόμα και της Συνθήκης Σένγκεν, εμείς επιμένουμε στην αναγκαιότητα να φυλάξουν τα σύνορά μας κάποιοι άλλοι για εμάς ή στην ταύτιση των συνόρων μας με κάποιων άλλων ανύπαρκτων αμυντικά οντοτήτων. 
Είναι προφανές ότι η μη εμπλοκή όλων των δυνάμεων του έθνους στη φύλαξη των συνόρων μας και την καταγραφή ανθρώπων και μέσων διευκολύνει λαθρεμπόρους ψυχών, αγαθών, χρημάτων και παράνομων ουσιών. Είναι επίσης προφανές ότι ένα παραεμπόριο έχει στηθεί και πάλι συνοδευόμενο και με «μαύρο» εμπόριο ζεστού αφορολόγητου χρήματος σε τοπικές κοινωνίες και διαμεσολαβητές πάσης φύσεως.
Ο κ.Τσίπρας δείχνει διατεθειμένος και πάλι να τινάξει την Ευρώπη στον αέρα, να απαιτήσει ανθρωπιστικά ευρωπαϊκά κονδύλια σε ημετέρους. Ακόμα και να αποκλείσει τους Έλληνες από τον πυρήνα της Ευρώπης, όπως τόσο καιρό προσπαθεί αποτυχημένα. Δεν δείχνει όμως διατεθειμένος να διαταράξει τη άγνωστη ροή ανθρώπων και εμπορευμάτων επιστρατεύοντας τις  κατάλληλες αμυντικές δομές του Κράτους.
Προφανώς μία εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση της εξελισσόμενης εθνικής πληγής και της ήδη διατυπωμένης απειλής από τον ISIS αποτελεί αιτία πολέμου για κάποιους. Μία πλήρη εμπλοκή που θα φέρει ταυτόχρονα την αύξηση της επιχειρησιακής λειτουργίας τους απέναντι στις λεγόμενες ασύμμετρες απειλές, την αναβάθμισή τους σε σχέση και με τη σημερινή κοινωνική αντίληψη για την ατιμωτική και ανούσια θητεία και κυρίως τον κίνδυνο πλήρους ελέγχου της ροής των ουσιών εξάρτησής μας ως κοινωνία και Δύση.
Η διαχείριση εθνικών θεμάτων με απρόβλεπτες διεθνείς συνέπειες που μπορούν να φθάσουν ακόμα και στον αποκλεισμό της ελεύθερης διακίνησης Ελλήνων πολιτών στην Ευρώπη, σε συνέχεια και του αντίστοιχου αποκλεισμού κεφαλαίων, από τον σημερινό Πρωθυπουργό, που έχει διακριθεί για τις αποτυχίες του και την αναντιστοιχία λόγων και έργων αποτελεί την πιο επικίνδυνη στιγμή στη νεώτερη ιστορία μας.
Ένα παρακράτος  που έμαθε επί δεκαετίες να λυμαίνεται τα νερά του Αιγαίου και κάθε ίχνος δραστηριότητας της κοινωνικής ζωής μας είναι σίγουρο ότι θα δώσει τον ύστατο αγώνα του, θα σημάνει προσκλητήριο για να διατηρήσει τα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης, την ασυδοσία και τη λαθρόβια ύπαρξή του. Θα ανατινάξει τη δημοκρατία και το πολιτικό μας σύστημα αν χρειαστεί με οικουμενικές ανοησίες, βασιλικές ονειρώξεις και θρησκευτικά ολογράμματα.
Ο κ.Τσίπρας πρέπει να προσέξει πολύ στις διεθνείς Συνόδους και να μη ρισκάρει την ομηρία της χώρας, προστατεύοντας   τους ηττημένους του Γ’ΠΠ. Η Ελλάδα και στους δύο προηγούμενους Παγκόσμιους Πολέμους πολέμησε με τους νικητές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, έχυσε το αίμα του λαού της και κέρδισε οφέλη μέχρι κα σήμερα.   
Είναι εθνικό έγκλημα η εμμονή στο πλευρό των ηττημένων με μόνο σκοπό τη διάλυση της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει την ισχύ για να προστατεύσει και να ελέγξει τα σύνορά της αν ο Πρωθυπουργός της το επιθυμεί. Δεν χρειάζεται επίκληση των ξένων για την πατρώα γη, ουρανό και ύδωρ.
Τα νερά του Αιγαίου σε κάθε περίπτωση θα γίνουν και πάλι καταγάλανα σύντομα, ικανά από μόνα τους να εξασφαλίσουν την τιμή και την ευημερία του ελληνικού λαού και θα ξεπλύνουν το αίσχος της Κύπρου του '74 και των Ιμίων του ΄96…
 
thedayaftergr.blogspot.gr