Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Η ΝΔ ψηφίζει για τον επόμενο Πρωθυπουργό

meimarakis-neolaia
Όπως εξελίσσονται τα πολιτικά πράγματα στη χώρα η ΝΔ έχει δύσκολο και κομβικό ρόλο και βεβαίως χρειάζεται έμπειρο πολιτικό στο “τιμόνι” της και πάνω από όλα να γνωρίζει καλά και να υπηρετεί επί μακρό την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Γι αυτό είναι επιβεβλημένη η εκλογή του Βαγγέλη Μειμαράκη που θα σηκώσει στους ώμους του το βαρύ φορτίο της κοινοβουλευτικής και πολιτικής σταθερότητας της χώρας που κάθε μέρα φαίνεται ότι απειλείται από την ανικανότητα της κυβέρνησης Τσιπρα-Καμμένου.

Με συσσωρευμένα τα προβλήματα τόσο σε επίπεδο Εξωτερικής πολιτικής όσο και σε επίπεδο εσωτερικής διαχείρισης η ΝΔ θα κληθεί εντός ολίγου να αναλάβει πρωτοβουλίες για άρση πολλών αδιεξόδων που ήδη αρχίζουν να δημιουργούνται μόλις δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές.
Και επειδή, δυστυχώς, είναι πρόσφατη η λαική εντολή και και απολύτως εμφανής η ανικανότητα διαχείρισης της κυβέρνησης, η ΝΔ θα κληθεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα στη χώρα.

Τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό είναι αρκετά σοβαρά και ο τρόπος που τα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εξαιρετικά επιπόλαιος ή ανίκανος.

Οι καταγγελίες Πανούση για “παρακράτος” στους κόλπους του κράτους, η τρομοκρατικές απειλές που αρχίζουν να ακούγονται με πρώτο το Ρωμανό να απειλεί για μαύρο Δεκέμβρη, η αδυναμία να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και να εξασφαλιστεί η δόση και γενικά η ακυβερνησία που αρχίζει να διαφαίνεται κάνουν το ρόλο της ΝΔ εξαιρετικά κομβικό.
Η αδυναμία της κυβέρνησης να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα που η ίδια εισηγείται, έχει ως αποτέλεσμα να χάνει την κοινοβουλευτική δύναμη με παραιτήσεις και διαγραφές βουλευτών.
Τα εθνικά θέματα και το προσφυγικό βράζουν!! Η τρομοκρατία των τζιχαντιστών περνά (και) από την Ελλάδα και βάζει τη χώρα σε κόκκινο συναγερμό με μία ιδεοληπτικά ανίκανη κυβέρνηση.

Η περιγραφή της παραπάνω κατάστασης και όσα επικίνδυνα δημιουργούνται μέρα με τη μέρα δεν μπορούν να τύχουν της όποιας σοβαρής διαχείρισης από πρόσωπα, όπως ένα εξωκοινοβουλευτικός Τζιτζικώστας, ο οποίος αφενός δεν διαθέτει την οποιαδήποτε πολιτική εμπειρία, δεν έχει κύρος ούτε στην εσωτερική ούτε στην εξωτερική πολιτική σκηνή και πάνω από όλα είναι και θα είναι κοινοβουλευτικά ανύπαρκτος, να δώσει την οποιαδήποτε μάχη στο κοινοβούλιο.

Η καραμέλα του “νέου και άφθαρτου” που ευαγγελίζεται ήδη δοκιμάστηκε από τους πολίτες με τον Τσίπρα με τα γνωστά μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Ο κόσμος αλλά και η χώρα πλέον χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι στην κατάσταση που βρίσκεται ο τόπος τυχόν πολιτική αστάθεια θα οδηγήσει στο χάος.

Και πάνω από όλα η κυβέρνηση χρειάζεται ισχυρή ενωμένη και μάχιμη τη ΝΔ ως αντιπολίτευση χαρακτηριστικά τα οποία διασφαλίζει η εκλογή και μόνο του Βαγγέλη Μειμαράκη.

Γιατί, μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα σημαίνει στις δύσκολες μέρες που έρχονται, μια τυχόν διάλυση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βυθισμένη στα εσωκομματικά προβλήματα τα οποία θα προκύψουν με την εκλογή κάποιου άλλου εκτός του Βαγγέλη Μεϊμαράκη; Μπορεί να φανταστεί κανείς μία αξιωματική αντιπολίτευση, με εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό, όπως είναι η πρόταση Τζιτζικώστα; Την ώρα που η χώρα βυθίζεται;

Οι ώρες που έρχονται για τη χώρα είναι δύσκολες και επώδυνες και οι μάχες εντός και εκτός κοινοβουλίου χρειάζονται εμπειρία, αναγνωρίσιμα για τις ικανότητες τους πρόσωπα και όχι “παιδικές χαρές” ή παρέες που θέλουν να πάρουν τις καρέκλες γιατί αλλιώς θα βρεθούν στα αζήτητα της πολιτικής.

Η ΝΔ θα κληθεί να αναλάβει σύντομα να σταθεροποιήσει την πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα, για να μην οδηγηθεί στο χάος και το διχασμό.

Οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ δεν αναδεικνύουν μόνο Πρόεδρο του κόμματος αλλά και τον επόμενο Πρωθυπουργό.

Τάνια Πέλερη
www.tokentro.com