Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Οριστική Αναβολή - Παραίτηση Αλαφούζου! - "Κόλαση η Λεωφόρος! 'Εγινε «πόλεμος» το ντέρμπι ΠΑΟ - Ολυμπιακού που δεν ξεκίνησε ποτέ

«Πόλεμος» και όχι ντέρμπι (pics)
Δεν διεξήχθη το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 11η αγωνιστική της Super League. Η απόφαση του διαιτητή Παππά, πάρθηκε για λόγους ασφαλείας και ήρθε ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων επεισοδίων, αλλά και των όσων συνέβησαν τόσο κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όσο και κατά την είσοδο της πειραϊκής ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα αποδυτήρια και να μην ξαναβγούν για ζέσταμα.

Η ανακοίνωση της μη διεξαγωγής του ντέρμπι των «αιωνίων» για λόγους ασφαλείας εξόργισε μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αρχικά εκτόξευσαν φωτοβολίδες και καρέκλες από την εξέδρα και στη συνέχεια έσπασαν τα κιγκλιδώματα από τη θύρα 13 και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, στο κέντρο του οποίου είχαν παραταχθεί οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων.
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά, όταν δέχτηκε χτύπημα από καρέκλα στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εντός του γηπέδου, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο -έχοντας ήδη χάσει τις αισθήσεις του- στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία ανέκτησε τις αισθήσεις του και παραμένει για νοσηλεία.
Συλλήψεις για τα επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Σε προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία έχουν λήξει εδώ και λίγη ώρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν γίνει περίπου 25 προσαγωγές και 10 συλλήψεις, και όλοι μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.
Ματαιώθηκε το ΠΑΟ - ΟΣΦΠ: Πεδίο μάχης η Λεωφόρος!
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο αστυνομικός που είχε τραυματιστεί από καρέκλα στο κεφάλι, φαίνεται πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν και άλλοι δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ ελαφρότερα.
Επιγραμματικά:
Όλα ξεκίνησαν όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να κάνουν την καθιερωμένη τους αναγνωριστική βόλτα. Τη στιγμή εκείνη οι οπαδοί του ΠΑΟ χρησιμοποιώντας στυλό εκτόξευσαν φωτοβολίδες ευθείας βολής οι οποίες πέτυχαν τους Άλφρεντ Φινμπόγκασον και Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Οι δύο παίκτες των Πειραιωτών τραυματίστηκαν και όπως είναι λογικό, ο εκ των αντιπροέδρων της πειραϊκής ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, πήρε την ομάδα και έφυγαν για τα αποδυτήρια. Αμέσως, μετά ο Ολυμπιακός, μέσω Σάββα Θεοδωρίδη, επέμεινε –πολύ σωστά- να μην ξεκινήσει το ντέρμπι, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο αθλητικός νόμος του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που εκτοξεύονται φωτοβολίδες ευθείας βολής πριν τη σέντρα του αγώνα, το ματς δεν ξεκινάει. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ενημερώθηκε για όλα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Λεωφόρου και σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, τόνισε ότι η ευθύνη για το εάν ξεκινήσει το παιχνίδι ή όχι είναι καθαρά και μόνο του διαιτητή του αγώνα, Ανδρέα Παππά. Ο ρέφερι που είχε οριστεί για να διευθύνει τον αγώνα αποφάσισε να μην ξεκινήσει το ντέρμπι, λόγω της σωματικής ακεραιτότητας όλων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Έτσι, λοιπόν, ο Παππάς αποφάσισε την οριστική αναβολή του αγώνα.
Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν, Καρέλης, Μπεργκ.
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης, Ντουρμάζ, Ιντέγε.  
Στίς 8:10 ανακοινώθηκε ότι ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί.. ενώ από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στη "13" έγινε χαμός από τις φωτοβολίδες , μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο από τ πορτάκι στη θύρα των οργανωμένων και έπειτα έγινε χαμός. Δακρυγόνα, βόμβες κρότου-λάμψης, αντικείμενα και αλυσίδες! Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μετέτρεψαν τη λεωφόρο σε "καλοκαιρινή". Εκτός ελέγχου η κατάσταση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι αμπαρωμένοι στα αποδυτήρια και αυτοί του Παναθηναίκού αποχώρησαν με ασφάλεια!
Μεγάλη δυσαρέσκεια στις τάξεις του ΔΣ του Παναθηναϊκού, σκεφτονται την παραίτησή τους μέλη του ΔΣ, ακόμη κι ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν εκτός γηπέδου.
Δηλώσεις Ρομπέρτο "Συνέβη ξανά κάτι το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει, κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό, με το ποδόσφαιρο. Έτσι δεν θα δει ο κόσμος ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες", είπε στη NOVA ο Ρομπέρτο και πρόσθεσε: "Βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο όπως κάναμε πάντα, έχοντας ηρεμία καθώς πιστεύαμε ότι θα ήταν μία διαφορετική βραδιά σε σχέση με πέρυσι. Τελικά, δεν έγιναν όπως τα περιμένα, Έχουμε μεγάλο σεβασμό στους παίκτες και τον κόσμο του Παναθηναϊκού και είμαστε πολύ απογοητευμένοι γιατί θέλαμε να παίξουμε. Ζήτησα συγγνώμη από τον Ζέκα και τους παίκτες του Παναθηναϊκού γιατί ήρθαμε εδώ για να παίξουμε. Δεν είναι δικιά μας η απόφαση να μη γίνει το παιχνίδι και είμαστε απογοητευμένοι".
"Ευτυχώς φορούσε τη φόρμα της αποστολής ο Φινμπόγκασον γιατί το κάψιμο θα ήταν μεγαλύτερο. Είναι πολύ άσχημο να συμβαίνει αυτό σε μία τόσο ωραία χώρα που θα μπορούσε να είχε προηγμένο αθλητισμό"
Υποβλήθηκαν μηνύσεις από τον Ολυμπιακό για όλα όσα συνέβησαν με την είσοδο των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο και την εκτόξευση φωτοβολίδων ευθείας κατεύθυνσης. Μάλιστα, ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον έχει τραυματιστεί, όπως και ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Έπεσαν 7 φωτοβολίδες συνολικά. Όλα όσα συνέβησαν μέσα στο γήπεδο, έγιναν μπροστά στους διαιτητές και τους εισαγγελείς που ήταν παρών και έχουν καταγράψει τα πάντα.

 Μέχρι της 10 το βράδυ εγιναν 50 προσαγωγές εκ των οποίων οι 16 μετατράπηκαν  σε συλλήψεις!
Η ανακοίνωση του ΠΑΟ
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα τη βία. Μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό δύο- τρεις άφρονες οπαδοί του Παναθηναϊκού προχώρησαν σε μεμονωμένες ενέργειες ρίχνοντας φωτοβολίδες κατά την έξοδο ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας.
Δύο ώρες μετά το συμβάν και παρότι στη συνέχεια δεν συνέβη το παραμικρό, ο διαιτητής κατά παράβαση των κανονισμών προχώρησε στην απόφαση της μη διεξαγωγής του αγώνα, παραγνωρίζοντας τις συνέπειες της απόφασης του αυτής, η οποία ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε στα απαράδεκτα και απολύτως καταδικαστέα επεισόδια που είδε όλη η Ελλάδα και έπληξαν τον Παναθηναϊκό αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αρμόδιο όργανο που θα επιληφθεί, θα τοποθετήσει το θέμα στη σωστή του διάσταση για την καθόλα λανθασμένη και ανεύθυνη απόφαση του διαιτητή»

Από την πρώτη στιγμή ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να τηρηθούν όλα τα συμφωνηθέντα από τις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι θα βοηθούσαν (όπως και έκαναν) στο να μην υπάρχει η παραμικρή πρόκληση από τη δική τους πλευρά, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως για οτιδήποτε συνέβαινε στο ντέρμπι θα ήταν ηθικός αυτουργός ο Γιάννης Αλαφούζος. Καθώς μέσω των δικών του ΜΜΕ προέκυπταν συνεχώς εμπρηστικά δημοσιεύματα, την ίδια στιγμή που και επισήμως (ή μέσω διαρροών) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε ό,τι μπορούσε για να δυναμιτίσει το κλίμα.
Μετά της αγριότητες που έλαβαν χώρα στη Λεωφόρο, λοιπόν, κατέστη σαφές πως οι άνεμοι που "έσπειρε" ο Αλαφούζος μετατράπηκαν σε θύελλες και παρέσυραν τον ίδιο και το σύστημά του. Με αποτέλεσμα οι θλιβερές εικόνες με τις φωτοβολίδες στους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και τα τρομακτικά επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου να αποτελέσουν ακόμη μία... προσφορά του Αλαφούζου στο ποδόσφαιρο.
Εντούτοις, όπως όλα δείχνουν, το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιθανό να απαλλαγεί από την παρουσία του προέδρου του Παναθηναϊκού, καθώς όπως προκύπτει, μετά και τα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο, ο ίδιος έχει ήδη ενημερώσει ότι δεν θα συνεχίσει και πως στο αυριανό Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟ, προτίθεται να υποβάλλει την παραίτησή του. Κάνοντας επί της ουσίας... ηρωική έξοδο και βρίσκοντας ως δικαιολογία τα επεισόδια για τη δική του
Δήλωση του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου:
"Αύριο θα συγκαλέσω εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπου προτίθεμαι να υποβάλω την παραίτηση μου. Θα εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει εάν θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα".

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το συγκρότημα του ΣΚΑΪ για κάθε ενδεχόμενο.
Την ώρα που όλος ο κόσμος είδε τη νέα κτηνωδία στη Λεωφόρο, την ώρα που όλος ο κόσμος είδε τη ρίψη δολοφονικών φωτοβολίδων ευθείας βολής και τα πολύ σοβαρά επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στον ΣΚΑΪ προσπαθούν για πολλοστή να κοροϊδέψουν και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο!
Η προπαγάνδα τους και η κοροϊδία έχει περάσει σε άλλο επίπεδο! Πραγματικά όμως! «Τίναξαν το ντέρμπι στον αέρα διαιτητής και παρατηρητής. Έβαλαν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές», αναφέρουν στον συγκεκριμένο σταθμό, όπως μεταδίδει ο Παγκάκης!
Επειδή, όμως, δεν εξηγείται διαφορετικά, προφανώς το αντικειμενικό αυτό κανάλι έκανε... λάθος και βρέθηκε σε... άλλο γήπεδο. Δεν εξηγείται διαφορετικά να έχουν γίνει τα μύρια όσα και να σου λένε πως «όλα κυλούσαν ομαλά»! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Πραγματικά όμως!
Επιτέλους, ας αναλάβει κάποιος αρμόδιος. Δεν γίνεται να συνεχίζεται όλο αυτό...
Ακόμα και τώρα που έχουν συμβεί όλα αυτά, ακόμα και τώρα που οι ίδιοι οι οπαδοί του ΠΑΟ αποδοκιμάζουν τον ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ Αλαφούζο και του ζητάνε να φύγει, εκείνος επιλέγει τον γνωστό δρόμο της προπαγάνδας...

Πληροφορίες: Newsit, e-typos, gavros.gr  , sentragoal.gr