Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Δ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ



http://ideesmag.craft.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/10/delta_5.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, για την επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει την ομάδα Δέλτα έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Στην εκάστοτε Κυβέρνηση της Χώρας επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα  η εξουσία να χαράσσει την πολιτική της στα ζητήματα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, για την οποία πολιτική και κρίνεται στο τέλος. Η εξουσία, όμως, αυτή γνωρίζει ως όριο την διασφάλιση του ατομικού δικαιώματος των πολιτών στην ασφάλεια αλλά τον σεβασμό στην νομιμότητα, η οποία είναι και η μόνη που διασφαλίζει την ομαλή κοινωνική συμβίωση. Τούτο ειδικά το τελευταίο θα  πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό από τους Κυβερνώντες, οι οποίοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν κάποια στιγμή ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι εχθρός του Πολίτη ούτε και στέκεται απέναντί του. Παράγει έργο δύσκολο, ευρέως αναγνωρισμένο, υπό άκρως αντεργατικές και απάνθρωπες πολλές φορές συνθήκες, για τις οποίες και δήθεν κόπτεται η Κυβέρνηση της Αριστεράς, και ως εκ τούτου οι λειτουργοί της αξιώνουν να αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σεβασμό και αναγνώριση. Απαξιωτικές κρίσεις, αναφορές και εκφράσεις για την ΕΛΑΣ και τις μονάδες της, και μάλιστα από την πολιτική της ηγεσία, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν.
Η δε πρόσφατη επιλογή της Κυβέρνησης να καταργήσει την Ομάδα Δέλτα, απορροφώντας  μάλιστα το προσωπικό της σε έτερες μονάδες τάξης, τις οποίες ομοίως έχει διακηρύξει ότι θα καταργήσει, γεννά ιδιαίτερο προβληματισμό. Και ναι μεν φαινόμενα αυθαιρεσίας πρέπει να καταδικάζονται από όλους, αλλά η γενικευμένη απαξίωση ολόκληρων κλάδων ή τμημάτων της ΕΛΑΣ είναι απαράδεκτη. Όπως απαράδεκτη τυγχάνει και η έλλειψη της ίδιας ευαισθησίας και αγωνίας όταν τα αστυνομικά όργανα  δέχονται εγκληματικές επιθέσεις, οι δράστες των οποίων δυνάμει του πρόσφατου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν προφυλακίζονται, όπως προσφάτως έγινε με το επεισόδιο στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων.
Η Νέα Δημοκρατία, με απόλυτο σεβασμό προς την Ελληνική Αστυνομία και τους λειτουργούς της, απαιτεί από την Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος του θεσμικού της ρόλου και στο πλάι του Έλληνα Αστυνομικού, αποφεύγοντας ανοίκειες επιθέσεις και κρίσεις που δεν αρμόζουν στο λειτούργημα που της έχει εμπιστευθεί ο Ελληνικός Λαός».