Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Η ΑΕΚ λυτρώθηκε στο 82΄ χάρη σε τέρμα του Κρισάντους

Στόχος επετεύχθη για ΑΕΚ με Κρισάντους
Μία πολύ σημαντική νίκη κόντρα σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο αντίπαλο πήρε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η «Ενωση» επιβλήθηκε με 1-0 του Ατρομήτου χάρη σε τέρμα του Κρισάντους, που κατέφερε να λύσει τον γόρδιο... δεσμό για τους «κιτρινόμαυρους» στο 82', τρία λεπτά αφότου είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.


Μετά από τις μέτριες εμφανίσεις σε Τούμπα και Βέροια, ο Δέλλας αποφάσισε να επιστρέψει σε πιο ορθολογικό σχηματισμό, αλλά με διαφορετικούς παίκτες. Ετσι, στο 4-2-3-1 θέση δεύτερου χαφ δίπλα στον Γιόχανσον πήρε ο Πέτρος Μάνταλος αντί του Σιμόες, ενώ εκτός έμεινε και ο Ντιέγκο Μπουονανότε. Υψηλό το ρίσκο, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν απλή αποστολή: να κόψουν την τροφοδοσία του Μάνταλου.

Σταδιακά ο Ελληνας διεθνής πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε πιο ψηλά. Βρήκε τους διαδρόμους και στο 32΄ με βολίδα έξω από την περιοχή παραλίγο να... σπάσει το οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Αυτή ήταν κι η πιο σημαντική στιγμή της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, μαζί με το τετ-α-τετ του Βάργκας στα 40 δευτερόλεπτα (!) που απέκρουσε ο Γκορμπούνοφ.
Η φάση του 32ου λεπτού αφύπνισε τον Ατρόμητο που βγήκε από την περιοχή του, δημιούργησε απανωτές ευκαιρίες εκμεταλλευόμενος αδράνεια στο κέντρο της άμυηνας και στο 37΄ με μακρινό σουτ ο Ουσέρο υποχρέωσε τον Μπαρόχα σε εκπληκτική απόκρουση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ξανά με σέντρα του Μάνταλου και τον Λευκορώσο γκολκίπερ να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Πλατέλλα.
Στο 60΄ ήλθε η ώρα του Ντιέγκο Μπουονανότε, όμως ο Δέλλας έκανε ξανά το λάθος να βγάλει τον πιο γρήγορο ακραίο της ΑΕΚ (Πλατέλλας). Το σχήμα με όλους τους «μπαλαντέρ» της ΑΕΚ (Μπουονανότε, Μάνταλος, Βάργκας) να συνωστίζονται στο κέντρο δεν φέρνει αποτελέσματα, ούτε η κατά συνθήκη χρησιμοποίησή τους στα πλάγια μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Μάλιστα στο 66΄ ο Ναπολεόνι έβγαλε τετ-α-τετ τον Πίτου Γκαρσία αλλά ο Αργεντινός πραγματοποίησε πολύ κακό τελείωμα, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.
Για ακόμα μία φορά όμως, το "άστρο" του Τραϊανού Δέλλα έλαμψε, όπως και στην προηγούμενη αγωνιστική με τον Ελντερ Μπαρμπόσα. Σήμερα, ο «Κολοσσός» έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με τον Μακόλεϊ Κρισάντους στο 79΄. Τρία λεπτά αργότερα ο Νιγηριανός κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Γκάλο το εκτέλεσε και ο «Μάκης» έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου χαρίζοντας στην ΑΕΚ τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Ενα τρίποντο που η ΑΕΚ κράτησε με μπόλικη δόση τύχης, καθώς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπάλλας σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι του εξουδετερωμένου Μπαρόχα.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας):
Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Μάνταλο, Γιόχανσον, Βάργκας (79΄ Κρισάντους), Πλάτέλλας (60΄ Μπουονανότε), Μπαρμπόσα (88΄ Κορδέρο), Αραβίδης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου):
Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Γοδόι (84΄ Λε Ταλέκ), Ουσέρο (69΄ Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο (79΄ Μπρίτο)