Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Άπιαστος - Απόλυτος κυρίαρχος ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την Τούμπα , 2 - 0 επί του ΠΑΟΚ

Πέρασε και από την Τούμπα ο Ολυμπιακός με 2-0
Μετά το «Εμιρέιτς» και τη μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την «καυτή» Τούμπα, καθώς επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, συνεχίζει ως πρωτοπόρος έχοντας το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα και πλέον ατενίζει με ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά το μέλλον.
Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έκαναν μεγάλη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και υποχρέωσαν τον ΠΑΟΚ σε παθητικό ρόλο. Στο διάστημα αυτό επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό και αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, ενώ περιόρισαν τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο.
Με επιθετική γραμμή ιδιατέρως επικίνδυνη, αφόπλισαν τα ατού του ΠΑΟΚ και με τα δυο γκολ των Ιντέγε και Μιλιβόγιεβιτς έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη, που χωρίς πολύ πίεση στην επανάληψη την διατήρησαν.
http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20151004/low/pegasus_LARGE_t_1301_106705149.JPG

Μόλις στο 5' ο Ντουρμάζ έφυγε από τον Βίτορ και έκανε παράλληλη μπαλιά στα δοκάρια του Ολσεν για να μην προλάβει την πορεία της μπάλας ο Φορτούνης. Στο 18' ο ΠΑΟΚ κάνει αισθητή την παρουσία του επιθετικά από ενέργεια που ξεκινάει από τους Πέλκα και Μακ και καταλήγει στον Ροντρίγκες, το σουτ του οποίου περνάει παράλληλα από τα δοκάρια του Ρομπέρτο.
Στο 27' ο Ολυμπιακός ανοίξε το σκορ με τον Μπράουν Ιντέγε. Ο φορ των φιλοξενούμενων πήρε την μπάλα στην περιοχή από τον Φορτούνη και αφού απέφυγει τον Κόστα, πλάσαρε τον Ολσεν για να γράψει το 0-1.
Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στον Ολυμπιακό. Απέναντι στον εμφανώς καταπονημένο ΠΑΟΚ πέτυχεσύντομα και το δεύτερο του γκολ στο 36' με καρφωτή κεφαλιά του Μιλιβόγιεβιτς από κόρνερ του Φορτούνη. Γκόλ που εδραίωσε την κυριαρχία του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Ο δικέφαλος δημιούργησε και μια καλή ευκαιρία στο 38' για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά το κοντινό σουτ του Μακ, εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Ρομπέρτο.
Στο 45' ο Αθανασιάδης έφτασε κοντά στο γκολ όταν ανάμεσα από τρείς αντιπάλους έκλεψε την μπάλα και με ψηλοκρεμαστό σουτ, προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Ρομπέττο, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη ο Τούντορ έριξε στο παιχνίδι τον Μπερμπάτοφ. Στο 53' ο Ροντρίγκες έκανε ωραία σέντρα στην περιοχή του Ολυμπιακού και ο Βούλγαρος διεθνής πιάνει εν κινήσει μονοκόμματο πλασέ που δεν αιφνιδίασε τον Ρομπέρτο και διατηρείται έτσι το 0-2.
Ο «Δικέφαλος» διατήρησε τον έλεγχο και προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από αριστερά με τον ταχύ και διεισδυτικό Ροντρίγκες χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στο 59' ο Αθανασιάδης έκανε αισθητή πάλι την παρουσία του, με σουτ από κοντά που έδιωξε ο Κασάμι σχεδόν πάνω στην γραμμή σε κόρνερ. Στο 73' υπό συνεχή πίεση, ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο γκολ αλλά ούτε η κεφαλιά του Τζιόλη βρήκε στόχο, λόγω παρουσίας του Ρομπέρτο, που έκανε εξαιρετική επέμβαση, ενώ στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Βίτορ στέλνει την μπάλα πάνω στα χέρια του Ισπανού γκολκίπερ.
Λίγο αργότερα, στο 75΄ η σειρά του Ντουρμάζ να πλησιάσει στο γκολ, αλλά το τελικό σουτ φεύγει άουτ. Ως το τέλος ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κάτσε, Τζιόλης, Ροντρίγκεζ, Κωνσταντινίδης (28΄Κίτσιου- 74' Ζάϊρο), Μακ, Πέλκας (46' Μπερμπάτοφ), Αθανασιάδης.
Oλυμπιακός: Ρομπέρτο, Μασουακού, Σιόβας, Μποτία, Ελαμπελαουί (85' Σαλίνο), Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σέμπα, Φορτούνης (64' Καμπιάσο), Ντουρμάζ και Ιντέγε (68' Φιμπόγκασον).