Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (ΟΝ CAMERA)



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, είχε σήμερα συνάντηση με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Λασιθίου. Συναντήθηκε, επίσης και με παραγωγικούς φορείς στον Άγιο Νικόλαο. Μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:  


«Οι εκλογές μόνο αστάθεια και αβεβαιότητα φέρνουν. Ανακόπτουν την όποια πορεία έχει χαράξει η χώρα. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκα, παρότι είπα ότι θα μπορούσε να συνεχίσει αυτή η Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία και άλλες πολιτικές δυνάμεις έδωσαν στήριξη δυνατή για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας με δικό μας προσωπικό, πολιτικό κόστος. Για πρώτη φορά Πρωθυπουργός πήρε 251 κοινοβουλευτικές ψήφους και είχε τόσο μεγάλη δύναμη στο Κοινοβούλιο. Θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ένας εθνικός ηγέτης. Και θα μπορούσε να προχωρήσει τη χώρα σε μια αλλαγή σελίδας, συνεννόησης, σύνθεσης και ανάπτυξης.
Πολλοί από τους πολίτες είχαν προτιμήσει το συννεφάκι, σκεφτόμενοι ότι και τα μισά από αυτά που έλεγε να κάνει – έτσι έλεγαν αρκετοί – θα ήταν προς όφελος των πολιτών. Ακόμα και τα μισά να γινόντουσαν. Εδώ, όμως, δεν έγινε τίποτα. Αντιθέτως. Πρέπει τώρα να συγκρίνουμε τα πεπραγμένα του 7μήνου με τις υποσχέσεις που υπήρχαν. Δεν είναι ώρα να κάνω αυτές τις συγκρίσεις. Απλώς θέλω να θυμίσω ότι εμείς είχαμε καταφέρει στα δυόμισι χρόνια να προχωρήσουμε σε μείωση κάποιων φορολογικών συντελεστών, να προχωρήσουμε στη μείωση κατά 30% της έκτακτής εισφοράς, στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, στη μείωση του ΦΠΑ εστίασης, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που βοηθά την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Θα μπορούσαμε να ‘χαμε προχωρήσει - αν δεν είχαν προκύψει οι εκλογές του 2015 το Γενάρη - στις μεταρρυθμίσεις που είχαμε εξαγγείλει. Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι πολίτες μπορούν και έχουν σήμερα συγκρινόμενα προγράμματα, αλλά και αποτελέσματα για να κρίνουν. Και γι’ αυτό καλώ σε ψήφο εμπιστοσύνης και όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας ή τιμωρίας, η οποία τελικά κόστισε στον τόπο αυτό το 7μηνο περίπου 90 δισεκατομμύρια».