Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Ο ελληνικός λαός κάποτε έψαχνε έναν Λοχία για να τον σώσει. Ευτυχώς σήμερα ψάχνει μόνο για ένα Λεβέντη. Ένα Λεβέντη όμως που δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά.
Ένα Λεβέντη που θα διαλύσει την ολιγαρχία της διαφθοράς που έχτισε πανούργα ο δημιουργός της μέσα σε τέσσερις δεκαετίες για να διαλύσει την Ελλάδα στις μέρες μας.
Ένα Λεβέντη που θα εμπνεύσει και θα υλοποιήσει ένα παραγωγικό εθνικό σχέδιο αξιοποίησης του ανεξάντλητου ελληνικού πλούτου, μακριά από τα καρτέλ της αγοράς, της ενημέρωσης και της καταστροφής.
Κανείς δεν δείχνει δυστυχώς τόσο γενναίος που να μπορεί να τα βάλει με το παρακράτος και τον αρχηγό του. Όχι άδικα. Τέσσερις δεκαετίες, περισσότερο και από μία γενιά, είναι πολλές και έχουν δημιουργήσει έναν Γολιάθ. 
Ό,τι υγιές υπήρχε στην κοινωνία υποτάχθηκε ή διαλύθηκε. Οι καλύτεροι και συνήθως ατίθασοι εξαφανίστηκαν. Βιομηχανίες διαλύθηκαν, πρωταγωνιστές χάθηκαν και για τον καθένα ξεχωριστά υπήρχε η κατάλληλη συνταγή για να έχει τόσα προβλήματα και πάθη προσωπικά ώστε να παραδοθεί στην Ελλάδα της μετριότητας, ενίοτε και της επίκυψης.
Η Ελλάδα πλέον έχει έναν πολιτικό Λεβέντη μόνο στο όνομα όμως, μεγάλο αρκετά ηλικιακά, που χλευάστηκε και απαξιώθηκε επί δεκαετίες γιατί απλά δεν πρέσβευε το φυσιολογικά ανώμαλο.
Τώρα που η κοινωνία άρχισε να νιώθει τον πόνο της καταστροφής μέσα στο σπίτι της, την ξενιτιά και την ανεργία των παιδιών της, την υποθήκη του μέλλοντος άρχισε να βλέπει αυτόν τον Λεβέντη.
Μα τον βλέπει λαίμαργα και η Παράγκα. Τα φλας άναψαν για να τυφλώσουν τον Λεβέντη να τον κάνουν συνεργάτη του ανώμαλου. Να υποκύψει και ο Λεβέντης με τη σειρά του, για το καλό της πατρίδας, στην ηδονή της εξουσίας και της προβολής. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Όπως τόσοι άλλοι που πήραν το αντίτιμό τους και εξαφανίστηκαν μετέπειτα. Δεν τον διέλυσαν, θα τον κάνουν συνεργάτη.
Χωρίς έναν πραγματικό πολιτικό Λεβέντη η Ελλάδα και η κοινωνία της οδεύουν σταθερά στην καταστροφή της. Τον όλεθρο που θα αναδείξει βέβαια κάποιον άλλον, αν φυσικά υπάρξει στάχτη. Αν ο στρατηγός άνεμος δεν φυσήξει δυνατά, η στάχτη χαθεί και ο Λεβέντης δεν υπάρξει ποτέ για αιώνες.
Αυτό είναι το σχέδιο και η Ελλάδα ζητεί επειγόντως τον πολιτικό Λεβέντη της, για τα νοσοκομεία της, τα σχολεία της, το στρατό της, την οικονομία της, τη ζωή της.
Ζητείται Λεβέντης και ο ευρών θα σώσει μία χώρα... 
 
 thedayaftergr.blogspot.gr