Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ψάχνουν και δεν βρίσκουν στο ΣΥΡΙΖΑ αντικαταστάτες των Λαφαζανικών

Ψάχνουν και δεν βρίσκουν στο ΣΥΡΙΖΑ αντικαταστάτες των Λαφαζανικών
Με τον Π. Λαφαζάνη αρχηγό αντίπαλου κόμματος, τον Μ. Γλέζο που πήρε ρεκόρ σταυρών στις ευρωεκλογές απέναντι, τον πρώτο με διαφορά στη Β’ Αθήνας Γ. Βαρουφάκη εκτός ψηφοδελτίων, την Ζ. Κωνσταντοπούλου κατηγορούμενη από τον Α. Τσίπρα ως “δικτάτορα” και πλήθος βουλευτών με πολύ καλές επιδόσεις στις τελευταίες εκλογές να έχουν προσχωρήσει στη “Λαϊκή Ενότητα” είναι μονόδρομος για την Κουμουνδούρου η μετατροπή της αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου σε προσωπική υπόθεση του Αλέξη Τσίπρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν έτοιμη ομάδα για να αντικαταστήσουν όσους αποχώρησαν και δεν έχουν λαμπερά πρόσωπα να προβάλλουν για να αποδραματοποιήσουν τη σημασία των απωλειών που έφερε η διάσπαση. Ετσι, προσπαθούν να κάνουν την αδυναμία τους δύναμη, προβάλλοντας αποκλειστικά τον δημοφιλή Α. Τσίπρα και κρύβοντας τη δυσκολία να συμπληρώσουν τα κενά που δείχνει ότι σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ η επόμενη μέρα δεν θα είναι και πολύ διαφορετική από την προηγούμενη. Εχει ήδη γίνει σαφές ότι αν οι ΑΝΕΛ εκπροσωπηθούν στην επόμενη Βουλή ο Π. Καμμένος θα επιλεγεί από τον Α. Τσίπρα ως κυβερνητικός εταίρος. Από εκεί και πέρα απορρίπτεται κάθε άλλη δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας, ενώ ούτε επιχειρείται κάποια διεύρυνση προς το κέντρο μέσω ψηφοδελτίων ώστε να καταδειχθεί διάθεση ανοιγμάτων μετεκλογικά.

Σήμερα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα μισά σχεδόν μέλη της μετά την αποχώρηση των διαφωνούντων, προκειμένου να οργανωθεί η προεκλογική προσπάθεια. Ηδη σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό το Σαββατοκύριακο αποφασίστηκε ότι θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια κάποιοι από τους βουλευτές που ψήφισαν παρών στο τρίτο Μνημόνιο. Κυβερνητικά στελέχη όπως ο Γ. Κατρούγκαλος, ο Χρ. Σπίρτζης και ο Δ. Μάρδας αναμένεται να είναι υποψήφιοι, για τον ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά υπάρχει το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ ο Γ. Πανούσης φέρεται να μην επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Για το θέμα ενδεχόμενης υποψηφιότητας του Φ. Κουβέλη υπάρχει σιγή ιχθύος, ενώ ισχυρές συμπάθειες υπάρχουν για την Μ. Γιαννακάκη (στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ.) και για τον Μ. Μπόλαρη (πρώην ΠΑΣΟΚ).


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠΑΝΟΥ / e-typos.com