Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Η Νέα Δημοκρατία σε εκλογική πανστρατιά


Νέα Δημοκατία: Ολοκληρώθηεκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα
Μετά από τρεις ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας  στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπου αναζήτησε το διακύβευμα της κάλπης .

Κατά την συνεδρίαση έγινε μία πρώτη συζήτηση για τη στρατηγική και τις περιοδείες. Ακόμη όμως αναζητείται ένα κεντρικό ισχυρό δίλημμα- σύνθημα, καθώς όλοι συμφώνησαν πως χρειάζεται η ΝΔ να καταθέσει και θετικές προτάσεις πέρα από την καταγγελία (που οπωσδήποτε θα κάνει) των πεπραγμένων ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το πρόγραμμα περιοδειών και η καμπάνια θα ετοιμαστούν μόλις κλειδώσουν και οι κάλπες. Ήδη πάντως συμφωνήθηκε ότι εκτός από τον πρόεδρο, την επικράτεια θα σαρώσουν και τα στελέχη, με κάθε έναν να αναλαμβάνει και απο μία περιφέρεια. Οι γαλάζιοι καλλιεργούν κλίμα αισιοδοξίας για νίκη και επισείουν το φάντασμα της ακυβερνησίας, με σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα επιμονή στην εθνική συνεννόηση, ως βάση για την επομένη των εκλογών.
  Στην πρώτη  συνεδρίαση της εκλογική επιτροπή έγινε, με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη να συμμετέχουν ξανά μετά από πολύ καιρό σε κομματική συνεδρίαση. Στην επιτροπή συμμετέχουν και οι Νίκος Δένδιας και Κωστής Χατζηδάκης, τους οποίους η νέα ηγεσία είχε ήδη προσκαλέσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις του πολιτικού συμβουλίου.
Μετά τη συνεδρίαση η Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ: "Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία βυθίζεται, η ανασφάλεια φουντώνει, ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και θα κλείσουν σε τρεις μέρες δύο μήνες από τα capital controls, οι Έλληνες άλαλοι παρακολουθούν τον καυγά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ 1 και τον ΣΥΡΙΖΑ 2", ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής , τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ώρα να καταλάβουμε που βρισκόμαστε.. Σε ερώτηση πώς της φάνηκε που μετείχε ξανά σε κομματικό όργανο, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως συγκινήθηκε. «Είναι χαρά μου να ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την πανστρατιά όλων των στελεχών» ανέφερε.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο Κωστής Χατζηδάκης, δηλώνοντας πως σε αυτήν την πραγματικά εξαιρετικά κρίσιμη διεθνή οικονομική συγκυρία, «η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά με τα πειράματα της δραχμής, ή με πολιτικούς που είναι σε βέρτιγκο και σε σύγχυση».
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η χώρα μας θα πάει μπροστά με την Ευρώπη και με κοινή λογική. Ενόψει των εκλογών, είπε επίσης ότι η ΝΔ αγωνίζεται για τη νίκη, και όσοι βγάζουν πρόωρα συμπεράσματα είναι πολύ πιθανό να διαψευστούν, καθώς, συμπλήρωσε, "τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ κοστίζουν στους Έλληνες φορολογούμενους και εμείς θα μιλήσουμε με ξεκάθαρες προγραμματικές θέσεις που θα δίνουν ελπίδα».
Αισιόδοξος ενόψει των εκλογών εμφανίστηκε σε δηλώσεις του και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Η ΝΔ, με πρωτοφανή συσπείρωση θα δώσει με επιτυχία και αισιοδοξία τον εκλογικό αγώνα, με στόχο να είναι πρώτο κόμμα και να πάρει το μπόνους των 50 εδρών», δήλωσε.
"Ο λαός δεν θα επιλέξει τον άπειρο και λίγο κ. Τσίπρα, να διαχειριστεί άλλη μια φορά μια τόσο δύσκολη συγκυρία", πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Η ΝΔ έχει φυσικούς συμμάχους την επομένη των εκλογών σε αντίθεση με τον κ.Τσίπρα που έχει μόνο τους ΑΝΕΛ, δήλωνε εν τω μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Σκαϊ.
Γαλάζιες πηγές έλεγαν: "Με σύνεση ψυχραιμία και ομογενοποιημένο πολιτικό λόγο θα προχωρήσουμε στις εκλογές. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε το σχέδιο διακυβέρνησης με συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, όχι μονο στα οικονομικά αλλά και σε όλους τους άλλους τομείς (ασφάλεια, παιδεία, υγεία κλπ)"
Από αύριο ξεκινάει το πρώτο κύμα της καμπάνιας μέσω social media και διαδικτύου. Τα σποτ όταν προκηρυχθούν οι εκλογές.