Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



https://hellasforce.files.wordpress.com/2015/08/cf83cf85cebdceb1cebdcf84ceb7cf83ceb7-cf80ceb1cf85cebbcebfcf80cebfcf85cebbcebfcf85-cebcceb5cf8acebcceb1cf81ceb1cebaceb7.jpg 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντησή του με Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και αφού παρέδωσε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κα Γεροβασίλη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, όταν άκουσε το διάλογο που διεξήχθη με εσάς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με όσα είπατε περί πολιτικού πολιτισμού, είπε χαρακτηριστικά και ουσιαστικά ότι «εσείς κάνετε αυτοκριτική, καθώς χρησιμοποιήσατε λαϊκίστικο λόγο». Και όσον αφορά στην εθνική συνεννόηση, η κα Γεροβασίλη είπε ξεκάθαρα «εμείς συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνουμε». Τι λέτε;

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Να πω ότι είναι μια πολύ συμπαθής κυβερνητική εκπρόσωπος σε ένα πολύ άχαρο ρόλο, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Και να της θυμίσω, εκφράσεις τις οποίες έχει πει ο κ. Τσίπρας τόσα χρόνια δημοσίως, που δεν νομίζω ότι αξίζει αυτή την ώρα. Αλλά, άμα χρειαστεί, μπορούμε να της θυμίσουμε τι είπε στη Ρόδο ο κ. Τσίπρας, πως αποκάλεσε τον κ. Κουβέλη, πως έχει αποκαλέσει άλλους συντρόφους του και μη. Καταλαβαίνω ότι έχουν πρόβλημα, οι ίδιοι έχουν μπει σε λογική λαϊκισμού και ύβρεων, και προσπαθούν αυτό να το αποδώσουν σε εμάς, γιατί είναι αλήθεια ότι δεν έχουν καμία πολιτική πρόταση.
Κοιτάξτε, τώρα, μην παίζουμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα είναι σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκλογές θα μας πάνε πολύ πίσω. Όλοι οι διεθνείς οίκοι λένε ότι αν πάμε για εκλογές θα χρειαστούν νέα επώδυνα μέτρα. Όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί η παρούσα Βουλή -εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να φύγει, ας βάλει άλλον είπαμε- μπορεί η παρούσα Βουλή να δώσει κυβέρνηση που μπορεί να τρέξει τη χώρα. Γιατί γίνονται οι εκλογές; Υπάρχει χρόνος ακόμα και σήμερα, μέχρι την Πέμπτη, Παρασκευή, να καταλάβει ο κ. Τσίπρας, έστω οι φίλοι του, η παρέα του, οι σύντροφοί του, ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές.
Όποια κυβέρνηση και αν επιλέξει ο ελληνικός λαός, οφείλει να γνωρίζει ότι μετά τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό της αποχώρησής του ο κ. Τσίπρας, μας οδηγεί σε πιο  επώδυνα μέτρα. Τα οποία ήδη τα έχει συζητήσει ως ουρές στο Eurogroup. Και καλώ τον κ. Τσίπρα, τον ίδιο, όχι την κα Γεροβασίλη και τον Τσακαλώτο, να πει: Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ουρές από το Eurogroup,  που έμειναν πίσω; Και να πει: Θα πάρουμε ή δε θα πάρουμε νέα μέτρα; Και εάν τελικά ο ίδιος, μετά από όλη αυτή τη στήριξη που έδωσε η αντιπολίτευση για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, μας λέει ότι δεν θέλει να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, πως βλέπει την πορεία της χώρας; Γιατί ξέρετε, δεν είναι μόνο να ανταλλάσσουμε σκληρές απόψεις ή όχι και να οχυρωνόμαστε πίσω από αυτό. Σας θυμίζω ότι το Νοέμβριο του ’89, όταν ήδη η προηγούμενη Βουλή, με εισήγηση των τότε αρχηγών, είχε παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου, καθίσανε το Νοέμβριο οι αρχηγοί να βρουν λύση για το καλό της χώρας. Και είχαν ανταλλάξει πολύ άσχημες, πολύ χειρότερες απόψεις, λέξεις και προτάσεις από ό,τι σήμερα. Και, όμως, έκατσαν κάτω να βρούνε μια πρόταση. Και συναντήθηκαν και γλίτωσε η χώρα τα χειρότερα εκείνη την εποχή.
Σήμερα, γιατί πάνε για εκλογές; Ο Ελληνικός λαός αναρωτιέται, τι θα κερδίσουμε από τις εκλογές; Έκανε το δημοψήφισμα, έχει νωπή εντολή από τις 25 Γενάρη. Μας είπε άλλα και έκανε άλλα. Γιατί τα ψέματα εκεί είναι. Είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και ο ΕΝΦΙΑ υπάρχει. Είπε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και δεν το υλοποίησε. Είπε ότι έχει λύσεις για το μεταναστευτικό και όλα τα άλλα και αυτά οξύνθηκαν. Είπε για την Παιδεία, για τον Πολιτισμό, για την Υγεία και δεν έδωσε καμία λύση σε κανένα θέμα. Και τώρα μου λένε γιατί είπα ότι λέει ψέματα; Αυτό είναι το μείζον θέμα για το οποίο δεν θέλει να με δει; Και δηλώνει από σήμερα ότι δεν θα κάνει σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία;
Καλώ τον πολίτη να σκεφτεί πότε άλλοτε, στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, υπήρχε τόσο μεγάλη συνεννόηση και στήριξη μεγάλου κομματιού της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. Πότε άλλοτε υπήρχε; Για να σωθεί η χώρα στην ευρωπαϊκή πορεία. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένει να πάμε στις εκλογές. Πιστεύω ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει λύση. Θέλω να το παλέψουμε όσο μπορούμε για να βρούμε αυτή τη λύση. Και θέλω να καταλάβει ο Ελληνικός λαός ότι υπάρχει μείζον πρόβλημα στην περίπτωση που, με δική του ευθύνη, οδηγεί σε αυτή την καταστροφική πορεία.