Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Δημοσκόπηση Bild: Μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. ποιος «πιάνει» 3η θέση – Το κόμμα έκπληξη & ποιοι παλεύουν να μην μείνουν εκτός

Τεράστιες εκπλήξεις και ραγδαία αλλαγή του πολιτικού σκηνικού προκύπτει από την πρώτη δημοσκόπηση για τις ελληνικές εκλογές που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεπεράσει το 30%. «Ο παραιτηθείς έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται προφανώς μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία στις πρόωρες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου», τονίζει η Bild.
Σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28%,
Στις τελευταίες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν στο 36%, ενώ ακολουθεί μόλις 3% πίσω η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με 25%. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη πτώση για το κόμμα του Α. Τσίπρα αφού χάνει 8 ολόκληρες μονάδες από το 36% που πήρε στις εκλογές του Ιανουαρίου. Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας: Μόλις στο 28 % το κόμμα Τσίπρα.
Όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, το νέο κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη παίρνει ποσοστό 8% και έρχεται στην 3η θέση.
Ακόμη -με επόμενη ενημέρωση- η Bild κάνει λόγο για ποσοστό έκπληξη που εμφανίζει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, Ένωση Κεντρώων. Ωστόσο, δε διευκρινίζεται ποιο είναι το ποσοστό που δείχνει να λαμβάνει ο κ. Λεβέντης σε αυτή τη δημοσκόπηση.
Επιπλέον σημειώνεται ότι οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ παλεύουν για να πιάσουν το όριο του 3% και να μπουν στη Βουλή. Αναφέρεται συγκεκριμένα πως «δεν είναι σίγουροι», ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται στο 8,5%