Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Δεν πέρασε... της Ζωής Κωνσταντοπούλου! Άλλαξε την ψήφο του ο Μητρόπουλος - Άγρια χαράματα η Ολομέλεια!

http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2015/08/%CE%94%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CF%89%CE%BD.jpgΑφου τελικά η Διάσκεψη των Προέδρων κατάφερε να καταλήξει σε απόφαση, χρειάζονται 45 λεπτά για να ετοιμάζουν οι υπηρεσίες της Βουλής την ημερήσια διάταξη και να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας. Η διαδικασία βάσει του Κανονισμού μπορεί να διαρκέσει μέχρι 10 ώρες. Αλλά μένει να δουμε αν θα ζητήσουν να μιλήσουν πολλοί βουλευτές ή αν θα τοποθετηθούν μόνο οι εισηγητές και οι αρχηγοί κομμάτων.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που έχει ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσει. Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα προεδρεύσει ή και αυτή τη φορά θα παραχωρήσει τη θέση της στον Αλέξη Μητρόπουλο για να μιλήσει ως βουλευτής.
Μετά από σχεδόν μισή ώρα αδιέξοδης συζήτησης, το ποτε θα ξεκινήσει η συζήτηση για το Μνημόνιο στην Ολομέλεια της Βουλής τέθηκε σε νέα ψηφοφορία. Ο Αλέξης Μητρόπουλος άλλαξε την ψήφο του και με 11 ψήφους υπέρ της άμεσης έναρξης, 7 ψήφους υπέρ της έναρξης το πρωί και δυο παρών (ΚΚΕ) αποφασίστηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια να ξεκινήσει στις 01:32 τα ξημερώματα
Νωρίτερα, ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας είχε προτείνει να τεθεί το θέμα της έναρξης της συνεδρίασης στην... Ολομέλεια. Με την πρόταση συμφώνησε ο Νίκος Φίλης αλλά τα μέλη της Επιτροπής δεν μπορούν να συννενοηθούν για τίποτα!
Όταν ο Γιώργος Βαρεμένος είπε στην πρόεδρο της Βουλής πως την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων περιμένουν περισσότεροι από 200 βουλευτές, εκείνη του απάντησε: "και 11 εκατομμύρια για τη ζωή τους τα επόμενα χρόνια". Και εκεί ξέσπασε ο Νικήτας Κακλαμάνης: "Ρίξτε την κυβέρνησή σας για να γλιτώσουν 11 εκατομμύρια Έλληνες. Ποια νομίζετε πως είστε η Αγία Ιωάννα της Ασσίζης"
 Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε πως "καλύτερο για εμάς θα ήταν να μπλοκαριστεί η διαδικασία". "Κι εγώ και γι' αυτό θα το καταψηφίσω" του απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου...