Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ανοικτή επιστολή στον Αλέξη

"Έχουμε πόλεμο στη χώρα Αλέξη με την άγνοια, την αδιαφορία και την τεμπελιά! Να γυρίσεις μεγαλωμένος και να πιάσεις από αύριο δουλειά! ".- 

Από την Αφροδίτη Παπακωνσταντίνου. 
 
Είδα τον Αλέξη να μπαίνει στην αίθουσα που πραγματοποιείται τώρα η ιστορική και καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας, Σύνοδος Κορυφής.. και τον λυπήθηκα.
Τρομαγμένος, μουδιασμένος, με το βάρος της Ελλάδας στην πλάτη.
Στ` αλήθεια τον λυπήθηκα.

Κι ας έχω ακόμη ζωντανές εικόνες του, με δηλώσεις λαϊκισμού και κουτσαβακισμού, επιλόγες συνεργατών που ούτε σε τσίρκο δεν θα γινόντουσαν δεκτοί, και ντροπή, ντροπή, αφόρητη ντροπή για τον τρόπο που επέτρεψε να βλέπουν τη χώρα μου οι μέσα και οι έξω από αυτήν!
Κι έπειτα, είδα τον Γιούνκερ να τον αγκαλιάζει, αφήνοντας πίσω του τις μέρες που στο πλαίσιο της καμπάνιας υποστήριξης του ΟΧΙ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τον αποκαλούσε τρομοκράτη και του χρέωνε ψεύτικα λόγια κι αποφάσεις, τη Μαντάμ Μέρκελ να τον καλωσορίζει και τον Ολάντ να του συμπαραστέκεται.
Εγώ σήμερα δεν έκανα τίποτα. Δεν πήγα για μπάνιο, δεν έκανα δουλειές, δεν βγήκα έξω, δεν λειτούργησα.. Είμαι καθηλωμένη μπροστά σε laptop και ΤV..
Από την αγωνία μου για το μέλλον αυτού του τόπου και της ζωής μου μέσα σε αυτόν..
Και σκέφτομαι τον Γιάνη.. την αυθάδεια, την ανωριμότητα, την αγένεια και την αλαζονεία που τον έστειλαν στην Αίγινα να κάνει διακοπές, τη Ζωή που μέχρι τελευταία στιγμή προσπάθησε να ναυαγήσει την προσπάθεια, τους άμυαλους ονειροπόλους και τους μυαλομένους εγκληματίες που πήγαν να μας γυρίσουν στη δραχμή, καθώς και φίλους, γνωστούς και συγγενείς που οι κουβέντες μας, για το ΟΧΙ και το ΝΑΙ, με τα λόγια ή τη σιωπή τους, με έκαναν να γνωρίσω καλύτερα.. το μυαλό και την ψυχή τους.
Αλέξη, να ζητήσεις συγνώμη!
Από σένα πρώτα απ` όλα, από όλους εκείνους που φόρεσες το κοστούμι του Γερμανοτσολιά για να αντιπαρατεθείς στη συνέχεια, κι έπειτα, από όλους εκείνους που παρέσυρες σε ψευτοτσαμπουκά και πήραν στο χέρι τον ζουρνά, κι από όλους εμάς που κράτησες ομήρους με ακυρωμένα αντανακλαστικά.
Να γυρίσεις!
Εύχομαι να πάρεις συγχωροχάρτι από την Ευρώπη απόψε και να γυρίσεις σπίτι!
Ώριμος και ταπεινός!
Συνειδητοποιημένος και αληθινός.
Έχουμε πόλεμο στη χώρα Αλέξη με την άγνοια, την αδιαφορία και την τεμπελιά!
Να γυρίσεις μεγαλωμένος και να πιάσεις από αύριο δουλειά!
Να ξηλώσεις ό,τι μας έσπρωξε τόσο χαμηλά..
Προλαβαίνεις..

klik.gr