Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ανταρσία στο Μωριά Πρόταση ψηφίσματος για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

https://lh3.googleusercontent.com/-v--Onv2eq3Q/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/UelGzMbKTRE/s120-c/photo.jpgΠρόταση ψηφίσματος που κατατέθηκε στο έκτακτο Π.Σ. της 1-6-2015 για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Πέντε μόλις μήνες μετά τις εκλογές καλούμαστε να αποφασίσουμε για μια ακόμη φορά όχι μόνο για το μέλλον μας αλλά και για το μέλλον των επόμενων γενεών. Για όλο τον Ελληνικό λαό, για όλους εμάς που αγωνιστήκαμε τα πέντε τελευταία χρόνια ενάντια στα μνημόνια τους εφαρμοστικούς Νόμους, τις περικοπές, τις απολύσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση παιδείας, υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και όλα τα υπόλοιπα αντεργατικά μέτρα, δεν πρέπει να υπάρχει κανένα δίλημα.


Το βροντερό ΟΧΙ στην κατάπτυστη συμφωνία της Τρόϊκα (θεσμών) αλλά και σε κάθε άλλη συμφωνία που προβλέπει νέα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα, απ’ όπου και αν προέρχεται, αποτελεί ηθική υποχρέωσή μας απέντατι στις επόμενες γενιές και στη ζωή μας την ίδια. Αποτελεί θέση ευθύνης και αξιοπρέπειας.

Αν αποδείχθηκε κάτι περίτρανα του τελευταίους 5 μήνες των «διαπραγματεύσεων», αυτό είναι ότι ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη σημαίνουν μνημόνια φτώχιας, βάρβαρη λιτότητα, τεράστια ανεργία, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ντροπιαστική επιτροπεία, κατάλυση κάθε λαϊκής κυριαρχίας. Γίνεται φανερή πλέον σε κάθε εργαζόμενο σε κάθε πολίτη, η βαθιά αντιδραστική φύση αυτών των «θεσμών», που βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου που εκπροσωπούν.

Η λυσσασμένη επιχείρηση τρομοκράτησης και κηρυγμάτων υποταγής που εξαπολύουν οι υποστηρικτές της γραμμής πάση θυσία στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και η Τρόϊκα (θεσμοί), προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους δεν πρέπει να μας πτοούν. Ο στόχος τους είναι να επιβάλουν την συνέχιση της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης, και παράλληλα να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό για τους αγώνες και τις επιλογές του.

Το αναγκαίο σήμερα, είναι ένα εργατικό, νεολαιίστικο και λαϊκό «Όχι». Ένα όχι που βρίσκεται απέναντι στο μισητό, αστικό, ραγιάδικο «ναι», των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, του Σαμαρά και του Θεοδωράκη, του «μένουμε Ευρώπη», των νέων βάρβαρων μνημονίων.

Το δικό μας «ΟΧΙ»

Που πρέπει είναι αγωνιστικό και μαχητικό.

Ένα «Όχι» στις κανιβαλικές προτάσεις των δανειστών και στην επιβολή νέας αντιλαϊκής λαίλαπας.
Ένα «Όχι» και στις αντιλαϊκές προτάσεις της κυβέρνησης, σε περίπτωση συνέχιση της μνημονιακής  βαρβαρότητας,
Ένα «Όχι» σε όλους τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους, στην ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη λιτότητα, στο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος των λαϊκών νοικοκυριών.
Ένα «Όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις και στην κυριαρχία των τραπεζιτών, στην αντιλαϊκή φορομπηξία, στην καταπάτηση της λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατίας από κάθε ευρωεπιτροπεία.

Κανένας μας δε γεννήθηκε ΔΟΥΛΟΣ ή ΡΑΓΙΑΣ ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε.

Κάτσαρης Παναγιώτης
Περιφερειακός Σύμβουλος

Ανταρσία στο Μωριά Συμπόρευση για την Ανατροπή

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ