Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Εξαιρετική η παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη από τη θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου

Εξαιρετική η παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη από τη θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας. Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, αλλά και πλήθος συμπολιτών μας, γονέων και φίλων, παρευρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης», για να παρακολουθήσουν την τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες» που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου.
Τα παιδιά, με την καθοδήγηση και τη στήριξη των καθηγητριών τους Αντωνίας Αράπογλου και Έφης Ναστάτου και του σκηνοθέτη κ. Κων. Αγγελίδη, απόδωσαν εξαιρετικά το έργο και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.
Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος συνεχάρη θερμά τους μαθητές και τους καθηγητές για την επιτυχημένη προσπάθεια, τη δημιουργική τους διάθεση –σε δύσκολες εποχές και για την εκπαιδευτική κοινότητα- και την πολιτιστική τους πρόταση με την επιλογή του συγκεκριμένου έργου. Ενός έργου εμβληματικού και διαχρονικού, από τα σημαντικότερα του Ευριπίδη, με έντονα αντιπολεμικό χαρακτήρα και παράλληλη έκφραση του αιτήματος για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.  Αίτημα πανανθρώπινο και εξόχως επίκαιρο στις μέρες μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης