Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Χαρίλαου Λαζανά: Κάποιου του χαρίζανε γάιδαρο … και αυτός τον κοιτούσε στα δόντια!!!




Από τον τέως Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου , Χαρίλαο Βασ. Λαζανά , λάβαμε και δημοσιοποιούμε την παρακάτω επιστολή:

http://www.fonikorinthias.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/%CE%9B%CE%91%CE%96%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%20%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%A3.jpg?itok=pnBXp7e_ΛΑΖΑΝΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 26/06/2015

Κάποιου του χαρίζανε γάιδαρο … και αυτός τον κοιτούσε στα δόντια!!!
Αυτή η παροιμία αναφέρεται σε κάποιον που ενώ του ‘’χαρίζονται’’ με σίγουρο κέρδος, προφανώς από αφέλεια ή καχυποψία, καθυστερεί την αποδοχή του ‘’δώρου’’ μήπως μπλέξει με κάτι άχρηστο! Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή, όπου από κουτοπονηριά ο ‘’δωρολήπτης’’ προσπαθεί να καταλάβει τι έχει να κερδίσει ο ‘’δωρητής’’ από αυτό που του χαρίζει! Εάν πάλι βρίσκει αρκετό κέρδος σε δόξα ή σε φήμη, που ενδεχομένως αποκτήσει ο προαναφερθείς ‘’δωρητής’’, τότε επινοεί ακόμα περισσότερες αρνητικές αποφάσεις.
Αυτά όλα ,όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα. Εάν όμως τα ‘’χαρίσματα’’ γίνονται σε κάποιο φορέα, Δημόσιο ή δημοτικό όπως ο Δήμος μας, τότε πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ο αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος που προασπίζεται τα συμφέροντα του εν λόγω φορέα, γιατί η οικονομική ζημίωση  του είναι και ποινικά κολάσιμος.
Τι είναι λοιπόν αυτός ο ‘’ γάιδαρος’’ που χαρίζεται στην κοινότητα Δερβενίου καθώς και οι άλλοι δυο στην Δημοτική ενότητα Ευρωστίνης; Πώς η Δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα για να τους παραλάβει; Μήπως τους κοίταξε στα δόντια ο Δήμαρχος και τους βρήκε άχρηστους και ζημιογόνους; Πότε έγιναν όλα αυτά και δεν μας τα εξηγεί;
Αναγκάζομαι να σας εξηγήσω εγώ:

1η περίπτωση: Αφορά το Κ.Α.Π.Η Δερβενίου και περιχώρων. Η κυρία Γεωργία Κανελλοπούλου ,σύζυγος Ευστρατίου Γανίτη, παραχωρεί αμισθί και για όλη την θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής, την σάλα του ισογείου της τριώροφης κατοικίας της στο Δερβένι, όπου παλαιότερα στεγαζόταν η ταβέρνα του αποθανόντος πατρός της. Η εν λόγω πρώην ταβέρνα ,εμβαδού 140 τ.μ., έτοιμη να λειτουργήσει μετά από ένα βάψιμο και η παραχώρηση γίνεται εις το Ν.Π.Δ.Δ. όπου ανήκει το Κ.Α.Π.Η.  Ο  λόγος είναι για την μνήμη του πατρός της αλλά και έχει ευαισθητοποιηθεί από τις διαμαρτυρίες των ηλικιωμένων  πρώτον, για την μη ύπαρξη χώρου στάθμευσης, δεύτερον τα κουραστικά σκαλοπάτια που πρέπει να ανέβουν και τρίτον για την διαρρύθμιση του μισθωμένου διαμερίσματος (όπου σήμερα λειτουργεί το Κ.Α.Π.Η.) σε μικρά δωματιάκια εις τον Α΄ όροφο, δεν εξυπηρετεί την χορωδία τους.  Επιπλέον υπάρχει και αίθριος χώρος 100 τ.μ.

2η περίπτωση: Λωρίδα  γης 400 τ.μ. (4*100) μας  μισθώνει η ΓΑΙΑ ΟΣΕ  με την τελείως χαριστική τιμή των 50 ΕΥΡΩ μηνιαίως (και αυτό για να μην γίνει χρησικτησία). Το εν λόγω ‘μισθίο’ αρχίζει απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο και καταλήγει Ανατολικά έως την ‘λαϊκή αγορά’. Έτσι εξασφαλίζεται : 1) επαρκής χώρος στάθμευσης καθότι θα εξυπηρετείται και το πλησίον αγροτικό Ιατρείο. 2) βελτιώνεται κατά πολύ η ορατότητα της ανηφορικής στροφής επί της διασταύρωσης των οδών Ρώμου Φιλύρα και σιδηροδρομικού σταθμού, όπου μπερδεύονται και οι προτεραιότητες. 3)με την έναρξη της κυκλοφορίας επί της πολυσυζητημένης παρακαμπτηρίου οδού είναι απαραίτητο αυτό το τετράμετρο τοπικό πλάτεμα επί της Ρώμου Φιλυρα για να διεξάγεται ομαλώς η εκτόνωση των οχημάτων από και προς την προαναφερθείσα παρακαμπτήριο οδό.

3η περίπτωση: Δημοπράτηση βιολογικού. Μετά από ‘επικό’ αγώνα που δώσαμε μαζί με τον τέως Δήμαρχο Ευρωστίνης κύριο Δημ. Δούσκα, αλλά και με την αρωγή του κυρίου Βλάση Τσιώτου εκαλέσθημεν εις το γραφείο του πρώην αναπληρωτή υπουργού ΥΠΕΚΑ, κ. Νίκου Ταγαρά, παρουσία και του "συρόμενου"  κυρίου Δημάρχου (Δεκάμβριος 2014) και επιτύχαμε τον διπλασιασμό από 5.100.000 ΕΥΡΩ σε 10.200.000 ΕΥΡΩ, ώστε ο εν λόγω βιολογικός καθαρισμός ξεκινώντας από την στροφή του Λουτρού και ερχόμενος Δυτικά, να μην σταματήσει στο τέρμα Λυκοποριάς αλλά στο τέρμα Δερβενίου, όπως είναι και η αρχική μελέτη. Τώρα πρέπει να γίνει άμεσα η δημοπράτησή του ώστε εάν ‘έλθουν τα κονδύλια’ ( λέω αν λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης)να είμαστε έτοιμοι, αλλιώς θα ‘απενταχθούμε’ .

 Θα παρακαλούσα τους φίλους αναγνώστες , όσοι καταλάβατε τον λόγο της αδικαιολόγητης καθυστέρησης για την άνευ σοβαρού κόστους αξιοποίησης όλων των ‘προσφορών’, σχεδόν δωρεών, που γίνονται εις την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης, εξηγήστε μου και εμένα μήπως κάνω λάθος. Εγώ, λυπάμαι, αλλά κατέληξα ότι οι αρχικές παραινέσεις του κυρίου Δημάρχου ‘για το όλοι μαζί’ , δεν τις εννοούσε αλλά επεδίωκε με την ‘ομοψυχία’ την συγκάλυψη της ‘ανεπάρκειάς του’. Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι καμία πρόταση που δεν προέρχεται από τον ίδιο ή τους κατά δικούς του να πέφτει στις ‘καλλένδες’; (εκτός μιας, της μεταστέγασης του Αγροτικού Ιατρείου εις το ισόγειο του πρώην Δημαρχείου και αυτό γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση.

  Τι φταίνε όμως οι ηλικιωμένοι του ΚΑΠΗ που ενώ ευρέθη ο ιδανικός χώρος δεν αξιοποιείται λόγω του ότι οι ιδιοκτήτες είναι φίλοι μου; Αλλά και το μισθίο’ των  400 τ.μ. επίσης δεν αξιοποιείται γιατί η συμφωνία έγινε επί προεδρίας μου με την φιλική μεσολάβηση του τότε Κορίνθιου Υπουργού Νίκου Ταγαρά. Τι έχετε να μου πείτε;
Τέλος θέλω να κατανοήσετε την οργή μου για το επερχόμενο κατάντημα του χωριού μου!
Σεβόμενος την ιεραρχία, πρώτα επισκέφθηκα τον κύριο Δήμαρχο εις το εν Δερβενίω γραφείο του παρουσία του κυρίου Μιχάλη Σκυλάκη. Ο κύριος Σκυλάκης σαν εκπρόσωπος των μελών του ΚΑΠΗ Δερβενίου ενδιαφέρθηκε ‘διακαώς’ για την μεταστέγασή του στο νέο κτήριο και επέμενε να συναντηθούμε από κοινού με τον κύριο Δήμαρχο. Έτσι μου έδωσε την ευκαιρία να αναφερθώ και στα υπόλοιπα προγραφόμενα θέματα. Η συζήτηση ήταν εγκάρδια αλλά αργότερα κατάλαβα ότι όσο συζητούσαμε λειτουργούσε το σύστημα ‘ο Μπενάκης και ο Βγαινάκης’ από πλευράς Δημάρχου! Θέλω να ξέρετε ότι δεν απαιτώ να με ‘ υπακούν’ αλλά να ακούν για να γνωρίσουν πως έχουν τα πράγματα στο Δερβένι. Γι’ αυτό είμαι υποχρεωμένος ως τέως πρόεδρος να το κάνω. Μετά  αυτοί αποφασίζουν! Για τα πολύ σοβαρά όμως προβλήματα όπως ο βιολογικός – διάβρωση των ακτών κ.τ.λ. να ξέρουν ότι δεν είναι μόνο δική τους υπόθεση.
 ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ !