Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Συγχώνευση Παναχαϊκής-Κορίνθου θέλει ο Κούγιας και έστειλε την Παναχαϊκή στην Κόρινθο !


Ο Κούγιας έστειλε την Παναχαϊκή στην Κόρινθο! (vds)Σχέδιο συγχώνευσης της Παναχαϊκής με την Κόρινθο επεξεργάζεται ο Αλέξης Κούγιας. Ο ιδιοκτήτης των «ροσονέρι» είναι απογοητευμένος με την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα του, γι' αυτό και κάνει αυτές τις σκέψεις, όπως αποκάλυψε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Κορίνθου.

«Η Παναχαϊκή έχει αθλητικό κέντρο, γήπεδα, εγκαταστάσεις και μετέχει στα πλέι οφ. Έχει 24 νεαρούς, εκ των οποίων οι επτά είναι διεθνείς με τις μικρές εθνικές, έχει μέλλον μεγάλο. Ωστόσο, η Πάτρα δεν βοηθά. Δεν κρύβω ότι από το καλοκαίρι το έχω στο μυαλό μου, όχι να πουλήσω, γιατί η Παναχαϊκή δεν πουλιέται. Πιθανότατα να βρούμε ένα μέρος και να παίξουμε σαν Παναχαϊκή με άλλη ομάδα» είπε ο έμπειρος νομικός, διευκρινίζοντας, ωστόσο πως «τυπική συγχώνευση δεν μπορεί να γίνει, γιατί οι περιφέρειες είναι διαφορετικές. Ουσιαστικά θέλω συνένωση με την Κόρινθο. Να προπονείται η ομάδα στις εγκαταστάσεις της και να παίζει στην Κόρινθο ως Παναχαϊκή-Κόρινθος!».
Και συνέχισε λέγοντας: «Θα συζητήσω με τον δήμαρχο, το γήπεδό της μας καλύπτει. Στο πρώτο ματς των πλέι οφ κόψαμε 500 εισιτήρια. Ο κόσμος δεν έρχεται. Στην Ευρώπη πλέον υπάρχει μία ομάδα που εκπροσωπεί μία περιφέρεια. Ποια ιστορία της Παναχαϊκής; Η ιστορία γράφεται καθημερινά. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν παίζαμε με την ΑΕΛ στην Κόρινθο».
Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε πως «θα ζητήσω να μας δώσουν άδεια να παίξουμε στην Κόρινθο με τον Ολυμπιακό Βόλου. Θα είναι ένα τεστ για μένα. Το γήπεδο της Πάτρας είναι ακατάλληλο και θα είναι για μας ένα πρώτο τεστ, ώστε να εκπροσωπήσουμε με μία ομάδα την Πελοπόννησο. Η Παναχαϊκή είναι έτοιμη, το περιβάλλον της λείπει».

Ο Αλέξης Κούγιας το είπε και το έκανε. Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής βρέθηκε στην Κόρινθο, όπου σε συνέντευξη Τύπου με το δήμαρχο της πόλης Αλέξανδρο Πνευματικό, ανακοίνωσε την από κοινού συμφωνία τους η ιστορική ομάδα της Αχαϊας να δώσει τα επόμενα παιχνίδια των πλέι οφ στη Football League, στην Κόρινθο.

Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης, γιατί κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ενώ θα πρέπει να συναινέσει η Ερασιτεχνική.

«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός ότι σε εντός έδρα παιχνίδια οι φιλοξενούμενες ομάδες είχαν περισσότερο κόσμο» δήλωσε ο Κούγιας,
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Κόρινθo