Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΕΕ- ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Εμφάνιση esee2.jpg


Κλιμάκιο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΝΔ αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο του Τομέα, Βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου , τους Βουλευτές Πρεβέζης Στ. Γιαννάκη, Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρο, Χαλκιδικής Γ. Βαγιωνά και τα στελέχη του τομέα Αδ. Γάκη και Αλεξ. Αρβανιτάκη επισκέφθηκε την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο ενός κύκλου επαφών και ανταλλαγής απόψεων με τους Κοινωνικούς εταίρους. Η συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν εποικοδομητική και συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα όπως είναι ο κατώτατος μισθός, οι συλλογικές συμβάσεις, το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές, τα προβλήματα των ανασφάλιστων εμπόρων στον ΟΑΕΕ και το νέο κώδικα δεοντολογίας για την προστασία των καταναλωτών.
Με αφορμή τη συνάντηση ο Υπεύθυνος του Τομέα Β. Οικονόμου δήλωσε:
Ενημερωθήκαμε από πρώτο χέρι για την κατάσταση στον τομέα της πραγματικής οικονομίας. Δυστυχώς, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Πενήντα εννέα (59) λουκέτα κάθε μέρα, ασφυξία, αδυναμία πληρωμών, παντελής έλλειψη οποιαδήποτε προοπτικής. 
Ένα είναι το συμπέρασμα. Η δημιουργική ασάφεια της κυβέρνησης, η εμμονή της σε επικοινωνιακούς χειρισμούς, η διαπραγμάτευση επιπέδου δεκαπενταμελούς συμβουλίου και η απουσία ενιαίας φωνής προκαλούν τραγικές παρενέργειες στην αγορά. Η ΝΔ πιστεύει ότι η συμφωνία θα πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς βάρβαρα μέτρα για το λαό, ώστε να τερματιστεί η αβεβαιότητα στην πραγματική οικονομία. Δυστυχώς, τρεις μήνες ήταν αρκετοί για να πάει η χώρα τρία χρόνια πίσω. Ο ιδιωτικός τομέας πονάει, ματώνει και ουδείς από την κυβέρνηση ασχολείται.