Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΓΙΟΥΝΚΕΡ



http://www.haniotika-nea.gr/media/2014/06/Vassilis-Oikonomou1.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή  το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα –Γιούνκερ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αβεβαιότητα των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων συνεχίζεται. Η κοινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού και του προέδρου της ευρωπαϊκής επιτροπής καταδεικνύουν περίτρανα ότι οι λεγόμενες "κόκκινες" γραμμές της κυβέρνησης αρχίζουν να ξεθωριάζουν και μάλιστα ερήμην των πολιτών.
Η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά ζητήματα, την ώρα που το υπουργείο Εργασίας προωθεί την αύξηση του κατώτατου μισθού και την έναρξη των συλλογικών συμβάσεων μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, αποδεικνύει την πολυγλωσσία και την ανεπάρκεια εντός της κυβέρνησης.
Η Νέα Δημοκρατία ζητά καθαρές κουβέντες, προκειμένου οι χιλιάδες ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι να μάθουν την αλήθεια. Τελικά τι ισχύει; Τι δίνουν και τι παίρνουν; Έλεος πια με τα επικοινωνιακά τερτίπια.  Η Νέα Δημοκρατία δε θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με το μισθό και τη σύνταξη των πολιτών».