Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου Τυρού

Εμφάνιση P1030594.JPG


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση υλοποίησης του αλιευτικού καταφυγίου Τυρού, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν μέχρι το Νοέμβριο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή του Τυρού, καθώς αποτελούσε διαχρονικό αίτημα πολλών χρόνων, και για την ευρύτερη περιοχή της παραλιακής Κυνουρίας και της Ανατολικής Πελοποννήσου και τόνισε τα πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού και της αλιείας.
Ιδιαίτερη μέριμνα ζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και έλαβε τη διαβεβαίωση από την ανάδοχο εταιρεία να μη διαταραχθεί η τουριστική περίοδος στην περιοχή, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες της περιοχής. 
Τα έργα που απαιτούνται αφορούν μεταξύ άλλων στην κατασκευή παραλιακών κρηπιδωμάτων, ράμπας ανέλκυσης - καθέλκυσης σκαφών, υπήνεμου μόλου, βυθοκόρησης της λιμενολεκάνης. Συμπεριλαμβάνεται επίσης εξοπλισμός κρηπιδωμάτων, διαμόρφωση χερσαίας ζώνης, κατασκευή δικτύων παροχής ύδατος- ρεύματος και πυρόσβεσης και κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικού οβελού φανού στον υπήνεμο μόλο.
Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσικάτος, ο Αντιδήμαρχος Τυρού κ. Ιωάννης Τριανταφύλλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας κ. Μιχάλης Σωτηρόπουλος και η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.