Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Το Μαξίμου απαντά στους FT: Η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για καμία χρεοκοπία

MEGARO-MAXIMOUΤο Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει το δημοσίευμα των Financial Times στο οποίο αναφέρεται – επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο – ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει στάση πληρωμών εάν δεν συμφωνήσει με τους διεθνείς πιστωτές της μέχρι τα τέλη Απριλίου.
«Η Ελλάδα, θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά, δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία –το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση», σημειώνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.
Οπως τονίζουν με ειρωνικό τρόπο οι πηγές κοντά στον Πρωθυπουργό «η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου». Έχουν προηγηθεί η 25η Ιανουαρίου [εκλογές], η 28ηΦεβρουαρίου [ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά], η 9η Απριλίου [δόση προς ΔΝΤ]. Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης».
Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν καταλήγοντας με εμφανή σαρκασμό: «Περιμένουμε με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ηςΑπριλίου!».

arouraios.gr