Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ομόνοια -Τα πρωινά πηγαίνουν απλώς για να λιαστούν»

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ομόνοια -Τα πρωινά πηγαίνουν απλώς για να λιαστούν»
«Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Βγαίνουν τα πρωινά απλώς για να λιαστούν», είπε η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το θέμα των προσφύγων.

Την ώρα που κύματα μεταναστών και προσφύγων έρχονται με ακατάπαυστους ρυθμούς στην Αθήνα και κατασκηνώνουν σε πλατείες και παγκάκια, η υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως έκανε μία βόλτα μόνη της στην Αθήνα και δεν είδε κανένα μετανάστη. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ομόνοια -Το πρωί πηγαίνουν οι άνθρωποι για να λιαστούν».

Λίγο αργότερα μιλώντας στο MEGΑ η κυρία Χριστοδολουπούλου υποστήριξε ότι «δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί (σ.σ. μετανάστες) να περάσουν στην Ελλάδα αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015».

Την ίδια ώρα η κυρία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προβλήματος στα νησιά και σήμερα θα ανακοινώσει το σχέδιο για την Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις. Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως είπε, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά, όπου θα καταγράφονται και τα στοιχεία των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξεν

«Δεν υπάρχουν μετανάστες - Οσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες»!!!!

Η κα Χριστοδολουπούλου είπε προς τους δημοσιογράφους «για να βοηθήσετε να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες γιατί αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες η ΕΕ δεν θα εγκρίνει κονδύλια».

Την ίδια ώρα πάντως η κυβέρνηση εκπέμπει SOS για το μεταναστευτικό ζήτημα και πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως η χώρα διαθέτει ανύπαρκτες υποδομές, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση Σαμαρά. Σημειώνουν ότι εκπονείται ήδη έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης και ζητούν από τα κόμματα να καταθέσουν συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις επί του θέματος.
 
astronafpaktos-news.blogspot.com