Τρίτη 14 Απριλίου 2015

«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός μηχανικός με αντιδικτατορική δράση, Γιάννης Κλωνιζάκης

«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός μηχανικός με αντιδικτατορική δράση, Γιάννης ΚλωνιζάκηςΣε ηλικία 75 ετών, έφυγε απόψε από την ζωή, μετά από γενναία μάχη που είχε δώσει με την επάρατο νόσο ο Γιάννης Κλωνιζάκης , γνωστός μηχανικός με αντιδικτατορική δράση, πρώην δήμαρχος και πρώην αντινομάρχης Χανίων.
Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στα Χανιά το 1940. Το 1959 εισήχθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Εργάστηκε ως μηχανικός από το 1968 στην Αθήνα και στο Μενίδι Αττικής, οπότε και συνελήφθη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Ελληνική Αντίσταση», που με επικεφαλής τον Αλέκο Παναγούλη οργάνωσαν την απόπειρα κατά του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου.

Καταδικάστηκε σε 24 χρόνια κάθειρξη και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Πέρασε από τις φυλακές της Αίγινας και της Κέρκυρας, απ' όπου αποφυλακίστηκε το 1973. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα και τα Χανιά. Το 1978 εξελέγη δήμαρχος Χανίων. Διατέλεσε μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ επί εξαετία, μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών και αντιπρόεδρος επί διετία.

Ήταν Επίσης μέλος του ΔΣ του τοπικού τμήματος δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ. Διατέλεσε αντινομάρχης Χανίων κατά την τετραετία 1995 - 1998.

Η κηδεία του θα γίνει στις 3 αύριο Τετάρτη από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι, Χανίων.