Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ




Από τη Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ανατρέψει τους μειωμένους φορολογικούς συντελεστές στα νησιά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας ΔημοκρατίαςΟι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας καθορίζονται από τις Συνθήκες Προσχώρησης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διασφαλίστηκαν προκειμένου να αντισταθμίζονται τα ιδιαίτερα βάρη που συνεπάγεται η «νησιωτικότητα» και ιδίως το αυξημένο κόστος διαβίωσης και οικονομικής δραστηριοποίησης. 
Το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά αποτελεί Εθνικό Δικαίωμα. Αποτελεί μέτρο που έρχεται να εξισορροπήσει πραγματικές ανισότητες. Ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, θα πλήξει σοβαρά την παραγωγική δραστηριότητα σε κάθε τομέα και κυρίως στον Τουρισμό, που αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας και την ενδυνάμωση της εθνικής μας οικονομίας.  
Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά σεβάστηκε και υπερασπίστηκε με αποφασιστικότητα το καθεστώς αυτό. Ζητούμε από τη σημερινή κυβέρνηση να αποσύρει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθε πρόταση ή σκέψη σαν και αυτές που ήδη ακούστηκαν από αρμόδιους υπουργούς για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.