Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η λύσσα του Μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΑΣΟΚ και ο φόβος για αλλαγή ηγεσίας


tsipras-merkel-verolinoΔεν είναι μόνο η εξεταστική που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να «αποδείξει» το ορθό της επιλογής του Ελληνικού λαού. Δεν είναι μόνο ότι επιθυμεί την απόδοση ποινικών ευθυνών για αυτούς που ο λαός αποφάσισε τη θέση της αντιπολίτευσης.

Είναι ότι οι συνιστώσες που απαρτίζουν το κόμμα της Κουμουνδούρου, ανδρώθηκαν δημοσκοπικά και έγιναν κυβέρνηση χτίζοντας σε ψεύτικες υποσχέσεις. Η κύριά τους στόχευση, ήταν οι «απογοητευμένοι» ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Η λεγόμενη μεσαία αστική και αγροτική τάξη. Αυτούς θεώρησαν ως φυσική δεξαμενή για λεηλασία. Εκεί έταξαν στους πάντες και τα πάντα. Διεμβόλισαν το ΠΑΣΟΚ με πολιτική δημαγωγίας ποντάροντας στην αγανάκτηση.



Δύο μήνες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αποδεικνύεται περίτρανα πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα οδηγεί την Ελλάδα χωρίς σχέδιο, σε ένα εφιαλτικό οικονομικό λαβύρινθο. Κάθε ημέρα μία χειρότερη ημέρα. Η παροχολογία πάει περίπατο. Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης αντικαταστάθηκε από το πρόγραμμα της Τρόικα... και αυτό με μεγάλη επικοινωνιακή δυσκολία, μέχρι να ολοκληρωθεί η κυβίστηση των αριστερών δήθεν επαναστατών στην πραγματικότητα. Παράλληλα η ανομία και η αναρχία βασιλεύουν και πάλι στην Αθήνα. Έχουν πολλαπλασιαστεί οι μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα. Το χάος!!

Και μέσα σε αυτό το χάος, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να πολιτεύεται με τους όρους του κόμματος του 4% και αναζητά υπευθύνους και άλλοθι για την ανικανότητά του να διοικήσει την Ελλάδα, στους συγγενείς πολιτικά χώρους. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί συγγενή χώρο το ΠΑΣΟΚ. Γιατί από εκεί πιστεύει πως μπορεί να έχει τη μόνιμη σταθερή εκλογική βάση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ...το Ποτάμι δεν υπάρχει. Εκεί βλέπουν ένα τηλεοπτικό μόρφωμα χωρίς ιδεολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ΠΑΣΟΚ γιατί εκεί υπάρχει η ιδεολογική βάση που μεγάλωσε η Ελλάδα από το 1980 και μετά. Που έδωσε ισχυρές κυβερνήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως η επερχόμενη αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και ειδικά αν αυτή ακούει στο όνομα του Λοβέρδου, θα φέρει πλήγμα στο κόμμα της Κουμουνδούρου. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που θα ανανεώσει το ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ και του ονομαζόμενου Κοινωνικού Κέντρου, θα αναδείξει το «κακό σπυρί» του λαϊκισμού. Δεδομένης της κυβερνητικής ανευθυνότητας και του νέου μνημονίου, θα μειώσει δραστικά τις δυνάμεις της αυτοπροσδιοριζόμενης αριστεράς.

Τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας και ο λαϊκισμός βρίσκονται σε σύγκρουση με θύμα τους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει εξεταστικές και κυνηγά το ΠΑΣΟΚ, γιατί ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει υπό το βάρος της αλήθειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει ευθύνες πριν υπογράψει το Μνημόνιο 3. Θέλει να προλάβει την αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και να γεμίσει με λάσπη ότι κινείται γύρω από την λεγόμενη αριστερά.

Η επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό τον οδηγεί σε συνεχή λάθη με θύμα πάντα την Ελληνική κοινωνία.


Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr