Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ανεπαρκείς απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή σε κρίσιμα ζητήματα - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δελτίο Τύπου Συμμαχίας Πολιτών

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων της  01.04.2015


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κορινθίων της 01/04/2015 και προ ημερησίας διατάξεως, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νανόπουλος Βασίλης έθεσε το θέμα της προκήρυξης για τη θέση του συμπαραστάτη του δημότη που έπρεπε να έχει ήδη γίνει από τη δημοτική αρχή καθώς και το θέμα της επένδυσης  Νησί Μαρέζα .

Η θέση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για το πρώτο θέμα όπως τη διατύπωσε ο κ. Νανόπουλος είναι η εξής : ζητούμε από τη δημοτική αρχή την άμεση προκήρυξη της θέσης του συμπαραστάτη του δημότη για να καλυφτεί από ένα νέο σε ηλικία πρόσωπο που να έχει τις θεωρητικές γνώσεις και θα αποκτήσει την εμπειρία αν δεν την έχει για να ανταποκριθεί στο ρόλο που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Οι ανάγκες εξυπηρέτησης των δημοτών είναι πολλές και  δεν μπορούν να καλυφτούν ως πάρεργο από κάποιον πολυάσχολο επαγγελματία .


Σχετικά με το δεύτερο θέμα  της τουριστικής επένδυσης Νησί Μαρεζα 810 κλινών και 5 αστέρων στην περιοχή της Αλμυρής  η θέση της μείζονος μειοψηφίας είναι να γίνει η επένδυση αλλά όχι χωρίς όρους και προϋποθέσεις , ώστε να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των δημοτών της περιοχής.

Ενώ ζητήθηκε η γνώμη πολλών υπηρεσιών - μεταξύ αυτών το δασαρχείο, το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Κορινθίας και συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα -η δημοτική αρχή θεώρησε περιττό να φέρει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο μέχρι τώρα.

Δεν παρέλειψε όμως με την σύνθεση της προηγούμενης θητείας να δώσει άνευ όρων και κατά προτεραιότητα παροχή με πόσιμο νερό και διάθεση ιαματικού νερού όσου χρειάζεται η επιχείρηση για να λειτουργήσει.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ πιστεύει ότι τα συμφέροντα των δημοτών έχουν προτεραιότητα και πόσιμο νερό όταν φτάσει στην περιοχή πρέπει να δοθεί πρώτα στους δημότες και το περίσσευμα στην επιχείρηση. Το ιαματικό νερό να διατεθεί πρώτα στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που υπάρχουν, να αξιοποιηθεί από το δήμο η πηγή με λουτρά και το περίσσευμα να δοθεί στην επιχείρηση.

Με τον παραπάνω τρόπο έχει την ευχέρεια παρέμβασης ο δήμος για να ωφεληθεί οικονομικά η περιοχή από την επιχείρηση η οποία διαφορετικά μετά την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων και με τις εν λευκώ δεσμεύσεις του δήμου μπορεί να την μετατρέψει σε all inclusive χωρίς καμιά ωφέλεια για τους δημότες .

Προ ημερησίας διατάξεως επίσης τέθηκε από τον κο Σούκουλη Ανδρέα & Καρασάββα Γιάννη το θέμα της κακής κατάστασης στα κτίρια των σχολείων όπου υπάρχει άμεση ανάγκη συντήρησης των χώρων υγιεινής κυρίως του 4ου Γυμνασίου κλπ για τους οποίους ο κ. Καρασάββας παρουσίασε σχετικές φωτογραφίες .

Αναφορά επίσης έγινε από τον κ. Βασίλη Πανταζή για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών και της επίσκεψης που έγινε στην αποθήκη του δήμου από τους κ. Νανόπουλο Β. Πανταζή Β. και Κορδώση Χ. θέμα για το όποιο θα γίνει συζήτηση μελλοντικά  στο πλαίσιο των προμηθειών του δήμου .

Διάλογος στα θέματα αυτά  δεν έγινε αλλά δόθηκαν  εντελώς ανεπαρκείς κατά τη γνώμη μας απαντήσεις με τους παράλληλους μονολόγους που συνηθίζονται στο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων με εξαίρεση τη δέσμευση για την προκήρυξη της θέσης του συμπαραστάτη του δημότη .


Βασίλης Νανόπουλος –επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Κορινθίων

Κόρινθος  02.04.2015