Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

ΣΕ Ι. ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ Ι. ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΘΑ ΕΥΡΕΘΕΙ ΚΙ ΕΦΕΤΟΣ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 12-19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

mitropolitisΓίνεται γνωστό ότι την Εβδομάδα της Διακαινησίμου, δηλαδή την εβδομάδα μετά το Πάσχα, πανηγυρίζουν οι Ι. Μονές της Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου, του Οσίου Παταπίου Λουτρακίουκαι της Παναγίας Κορυφής Καμαρίου καθώς και Ιεροί Ναοί που τιμώνται στο όνομα της Ζωοδόχου Πηγής και του Αγ. Μακαρίου, Επισκόπου Κορίνθου.  
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, θα παραστεί, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στις προαναφερόμενες Ι. Μονές και Ι. Ναούς κατά το κάτωθι Πρόγραμμα: 
12/4/2015 Κυριακή του Πάσχα ώρα 19:00’ στον Εσπερινό της ΑΓΑΠΗΣ στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου. 
13/4/2015 Δευτέρα της Διακαινησίμου στην Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου και το βράδυ ώρα 19:00’, στον Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου. 
14/4/2015 Τρίτη της Διακαινησίμου, στην Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου. 
16/4/2015 Πέμπτη της Διακαινησίμου, ώρα 19:00, στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κόρφου.  
17/4/2015 Παρασκευή της Διακαινησίμου, στην Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Καμαρίου.  
18/4/2015 Σάββατο της Διακαινησίμου, ώρα 19:00’, στον Εσπερινό και την Ι. Λιτανεία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Μακαρίου Ξυλοκάστρου. 
19/4/2015 Κυριακή του Θωμά στην Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Μακαρίου Ξυλοκάστρου. 
      Η συμμετοχή των χριστιανών μας στις ανωτέρω Ιερές Ακολουθίες κρίνεται απαραίτητη ώστε να λάβουν την χάρη, τον αγιασμό και την ευλογία του Αναστάντος Κυρίου μας, της Θεοτόκου, των Αγίων και Οσίων, των οποίων τιμάται η μνήμη κατά τις ημέρες αυτές.