Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - Επαφές της κυβέρνησης με τους έγκλειστους τρομοκράτες

ΕΡΩΤΗΣΗ

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Νίκο Παρασκευόπουλο


Θέμα: Επαφές της κυβέρνησης με τους έγκλειστους τρομοκράτες

Στις 24 Μαρτίου 2015, οι καταδικασθέντες τρομοκράτες για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Βασίλης Τζωρτζάτος, καθώς και όλοι οι έγκλειστοι της πτέρυγας Ε2 των φυλακών Δομοκού, με επιστολή τους στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ζητούν από τους φυλακισμένους απεργούς πείνας που απαιτούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους. Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι «οι κινήσεις αυτές ζημιώνουν την προσπάθεια κατάργησης του επίμαχου νόμου από τη νέα κυβέρνηση». Μάλιστα, οι καταδικασθέντες τρομοκράτες διερωτώνται «γιατί ξεσηκώνονται οι κρατούμενοι, όταν για πρώτη φορά μία νέα κυβέρνηση υποστηρίζει μέτρα που οδηγούν προς την αντίθετη πορεία».
Επιπλέον, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασιλική Λέβα επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού και το Νοσοκομείο Λαμίας για να συναντήσει το Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους έγκλειστους τρομοκράτες, να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.      Διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τους τρομοκράτες, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της και να χαράξει την πολιτική της στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ντόρα Μπακογιάννη 


Γραφείο Τύπου Ντόρας Μπακογιάννη