Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ντέρμπι «αιωνίων» στην «καυτή» Λεωφόρο

Ντέρμπι «αιωνίων» στην «καυτή» Λεωφόρο
Η σημερινή «μάχη» της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (19:30, Novasports1), εκτός από την γνωστή... αιώνια αντιπαλότητα, έχει και ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς οι «πράσινοι» σε περίπτωση νίκης θα παραμείνουν στο κυνήγι των «ερυθρολεύκων» πλησιάζοντας τους μάλιστα στους τρεις βαθμούς. Από την άλλη η νίκη δίνει στους φιλοξενούμενους το πρωτάθλημα (εκτός απροόπτου) καθώς η ψαλίδα θα ανοίξει στους 9 βαθμούς.

Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να παρατάξει με 4-4-2 την ομάδα κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στιλ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τριανταφυλλόπουλο, Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ και Χουχούμη.
Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με εσωτερικούς μέσους τους Ζέκα και Πράνιτς. Ο Πέτριτς ως «δεκάρι» θα αγωνιστεί πίσω από τους Καρέλη και Μπεργκ.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Νάνο, Μπούρμπος, Μέντες, Νίνης, Ατζαγκούν, Μαυρίας και Κλωναρίδης. Εκτός έμειναν οι οι Χρήστος Δώνης, Γιώργος Δώνης και Θανάσης Ντίνας.
Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Περέιρα τεχνικός σκοπεύει να παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1 τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβα και Μαζουακού.
Στον άξονα θα είναι ο Μανιάτης με τον Μιλιβόγεβιτς, ενώ στα άκρα θα παίξουν ο Ντουρμάζ και ο Ντοσεβί. Ο Φορτούνης θα αναλάβει οργανωτικό ρόλο, ενώ ο Μήτρογλου θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Χάρα, Εντινγκά, Ντομίνγκες, Σαλίνο, Κασάμι και Αφελάι. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μποτία και Φουστέρ, όπως και οι Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης, Γιαννούλης, Αυλωνίτης και Μπενίτες για λόγους τακτικής.