Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αστέρας διέλυσε με 6 - 1 τον ΟΦΗ στη βροχερή Τρίπολη

Ο Αστέρας διέλυσε τον ΟΦΗ στη βροχερή ΤρίποληΟ Αστέρας Τρίπολης επικράτησε εύκολα 6-1 του ΟΦΗ στο γήπεδο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης», για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, και έμεινε ξανά μόνος στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία του Παναιτωλικού στην Κομοτηνή.

Χατ τρικ πέτυχε για την αρκαδική ομάδα ο Μπαράλες (4΄, 41΄ και 79΄), άλλες δύο φορές βρήκε δίχτυα ο Μάσα (45΄ και 66΄) και μία ο Πάρα (91΄), ενώ για τους Κρήτες σκόραρε ο Λαμπρόπουλος με πέναλτι στο 88΄

Οι γηπεδούχοι έδιωξαν νωρίς το άγχος από πάνω τους, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Ρόλε εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μπαράλες με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ πλησίασε την ισοφάριση, με το σουτ του Ροβίθη που απομάκρυνε δύσκολα ο Κοσίτσκι, αλλά στη συνέχεια οι Αρκάδες πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν αρκετές φάσεις.

Ο Λόρια έσωσε την εστία του σε κάποιες περιπτώσεις (σουτ του Μουνάφο στο 8΄ και του Γιαννιώτα στο 13΄, απευθείας φάουλ του Ρόλε στο 32΄, τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτα στο 35΄), ο Μάσα στο 20΄ αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά τελικά ο Αστέρας έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 41΄.

Ο Γιαννιώτας έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μπαράλες με διπλή προσπάθεια (αφού στην πρώτη περίπτωση ο Λόρια απέκρουσε) σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου, μετά από σέντρα του Λούι από δεξιά, ο Μάσα με κεφαλιά «έγραψε» το 3-0 και μετέτρεψε το δεύτερο μέρος σε τυπική διαδικασία.

Ο Αστέρας έριξε ρυθμούς στο β΄ ημίχρονο, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει σε ακόμη ένα γκολ στο 66΄, με ωραίο σουτ του Μάσα από το ύψος του πέναλτι.

Στο 68΄ ο Λόρια έσωσε την εστία του σε τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτα και στο 72΄ ο Γεωργιανός τερματοφύλακας είπε «όχι» και στον νεοεισελθώντα Φακούντο Πάρα, ο οποίος έχασε καλή ευκαιρία και στο 74΄, πλασάροντας άουτ.

Το... κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους ήρθε στο 79΄ με το εξαιρετικό γκολ του Μπαράλες, με τον Αργεντινό να πιάνει σουτ στην κίνηση μετά από βαθιά μπαλιά του Παντελιάδη, για να διαμορφωθεί το 5-1 στο 88΄, με πέναλτι που κέρδισε ο Κουτσιανικούλης από τον Ζησόπουλο και αξιοποίησε ο Λαμπρόπουλος.

Το σκορ έκλεισε στις καθυστερήσεις ο Φαγκούντο Πάρα διαμορφώνοντας το θρίαμβο με 6-1 για τους γηπεδούχους.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Αλόκο, Μουνάφο (70΄ Τιε Μπι), Ιγκλέσιας, Μάσα (69΄ Πάρα), Μπαράλες, Ρόλε (76΄ Φερνάντες), Γιαννιώτας
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Ροβίθης (77΄ Μανιδάκης), Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Κουτσιανικούλης, Τζορτζ, Λαμπρόπουλος, Μαραθιανός (46΄ Περογαμβράκης)

Η 25η  αγωνιστική :

Σάββατο 21/2

Νίκη Βόλου - Skoda Ξάνθη 0-3 α.α
Πανθρακικός - Παναιτωλικός 0-0
Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Βέροια-ΠΑΟΚ 1-3
Κυριακή 22/2
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 6-1
Πανιώνιος-Λεβαδειακός 1-0
Πλατανιάς-Κέρκυρα 1-1
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1
Δευτέρα 23/2
Εργοτέλης - Ατρόμητος (19:30)