Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Κατώτεροι των περιστάσεων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Λίγες μέρες μετά την ήττα στην Ουκρανία, θα περίμενε κανείς διαφορετική εικόνα. Ο Ολυμπιακός
δεν ήταν καλός ούτε στη Λεωφόρο και με ένα κακό δεύτερο ημίχρονο, ηττήθηκε 2-1 από τον ΠΑΟ, με τη διαφορά να μειώνεται, πλέον, στους 3 βαθμούς. χάρη στα παιδαριώδη αμυντικά «ερυθρόλευκα» λάθη  9 αγωνιστικές πριν από το φινάλε.
Κακή εικόνα από τους περισσότερους παίκτες, λανθασμένες επιλογές ο Βίτορ Περέιρα.
Για να τα λέμε, όμως, όλα, το παιχνίδι στράβωσε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν από εκεί που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε το 0-1 με το πλασέ του Ντουρμάζ στο 47’, δύο λεπτά αργότερα έγινε το 1-0 με το αδιανόητο αυτογκόλ του Μαζουακού.
Όπως και να ‘χει, όλοι στη Λεωφόρο εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και αυτό ο κόσμος δεν το συγχωρεί.
Τα τραγικά αμυντικά κενά των «ερυθρόλευκων» έπαιξαν για 2o σερί ματς (έπειτα απ' αυτό κόντρα στη Ντνίπρο) καθοριστικό ρόλο, με το 1-0 στο 49' να προέρχεται από… στραβοκλωτσιά του Μασουακού και  στο 78' το 2-0 του Πέτριτς να είναι αποτέλεσμα ασίστ του… Μιλιβόγεβιτς! Στο 70' είχαμε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στην επανάληψη, με την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Μήτρογλου να χτυπά στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Στιλ.
Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, με το γκολ του Ντομίνγκες με φάουλ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έμεινε… ζωντανός στην περίπτωση ισοβαθμίας, μιας και στα μεταξύ τους ματς έχουν από δύο γκολ κάθε ομάδα.
Το πρώτο 45λεπτο στη Λεωφόρο έχει ξεχαστεί ήδη. Το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου καλό, δεν είχε ρυθμό και το 0-0 ήταν απολύτως λογικό. Ο Μανιάτης με σουτ στο 8’ (κόντραρε και μπλόκαρε ο Στιλ) και ο Ντουρμάζ στο 27’ (ψηλά άουτ) απείλησαν για τον Ολυμπιακό, ενώ στο 15’ οι Ντουρμάζ, Μήτρογλου, Ντοσεβί συνδυάστηκαν αλλά ο Τογκολέζος άνοιξε το κοντρόλ.
Στο ίδιο διάστημα, οι γηπεδούχοι απείλησαν με το σουτ του Νάνο στο 12’ (άουτ) και με τον Καρέλη στο 34’ (μπλόκαρε ο Ρομπέρτο).
Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε με 5λεπτη καθυστέρηση, λόγω τραυματισμού του Κασάμι από ρίψη φωτοβολίδας. Στο 47’ ο Ντουρμάζ έχασε την ευκαιρία του αγώνα, αλλά η μπάλα από το πλασέ που επιχείρησε, πέρασε ελάχιστα άουτ. Το παιχνίδι... στράβωσε δύο λεπτά αργότερα. Ο Πράνιτς έκανε την χαμηλή σέντρα, ο Μαζουακού έκανε στραβοκλωτσιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.
Ο Θρύλος, αν και δεν ήταν καλός, προσπάθησε να απειλήσει. Το έκανε στο 53’ και στο 70’ με τον Μήτρογλου, αλλά στην πρώτη προσπάθεια, το σουτ του Έλληνα επιθετικού δεν ήταν δυνατό και μπλόκαρε ο Στιλ και στη δεύτερη, έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε ύψος, βρήκε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε άουτ.
Ο ΠΑΟ ευτύχησε να σημειώσει και δεύτερο γκολ από νέο λάθος των «ερυθρολεύκων». Ο Μιλιβόγεβιτς έκανε λάθος κεφαλιά προς τα πίσω, ο Πέτριτς το εκμεταλλεύτηκε και σούταρε για το 2-0.
Λίγο νωρίτερα, στο 75’, ο Περέιρα πέρασε τον Ντομίνγκες στον αγωνιστικό χώρο και το αποτέλεσμα δείχνει ότι ήταν λάθος κίνηση: έπρεπε να είχε μπει νωρίτερα, είτε να είχε ξεκινήσει στο ντέρμπι.
Ο Αργεντινός μέσος μείωσε σε 2-1 με φανταστικό τέρμα στο 96’, έπειτα από πάσα του Μανιάτη στο φάουλ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός. Νωρίτερα, ο Μανιάτης με πλασέ στο 85’ και ο Σαντάνα με κεφαλιά στο 86’, είχαν δύο καλές στιγμές, αλλά ο Ολυμπιακός δεν γλίτωσε την ήττα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (76’ Μέντες), Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς (90’ Κλωναρίδης), Καρέλης (62’ Ατζαγκούν), Μπεργκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (75’ Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (85’ Αφελάι), Φορτούνης (65’ Χάρα), Μήτρογλου.