Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Κι αν η “Αριστερή Παρένθεση” τελειώσει το βράδυ της Δευτέρας;

Κι αν η “Αριστερή Παρένθεση” τελειώσει το βράδυ της Δευτέρας; Ο ιστορικός του μέλλοντος θα δυσκολευτεί αρκετά να πιστέψει το εύρος της αφέλειας όσων πίστεψαν, διακίνησαν και προσπάθησαν να παρασύρουν και τον Αντώνη Σαμαρά στο βλακώδες σενάριο της “Αριστερής Παρένθεσης”.
Όχι γιατί δεν είναι πιθανό να μην τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά επειδή η μόνη βέβαιη παράμετρος της πολιτικής ανάλυσης είναι ότι αυτή τη δυνητική κατάρρευση δεν θα μπορούσε να την καρπωθεί η Νέα Δημοκρατία ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, ακόμη κι αν είχε προλάβει να αλλάξει, να ανανεωθεί, και να καταστεί και πάλι ελκυστική εναλλακτική λύση διακυβέρνησης για την ελληνική κοινωνία.
Σε μια τέτοια, αρνητική για τη χώρα εξέλιξη, πιο πιθανός θα ήταν ο χωρός των τεράτων, δηλαδή η ενίσχυση της ακραίας και ναζιστικών αποχρώσεων Χρυσής Αυγής, παρά οποιοδήποτε άλλο σενάριο, όπως έχει σημειώσει σχετικά σε άρθρο του ο πάντα έγκυρος οικονομικός συντάκτης και διευθυντής του capital.gr, Θανάσης Μαυρίδης.
Ευτυχώς για τη χώρα, αλλά και την υστεροφημία της ελληνικής Κεντροδεξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς αγνόησε επιδεικτικά τις φωνές της εθνικής αποσταθεροποίησης και της πλήρους άγνοιας της κοινωνικής πραγματικότητας, και έδωσε στις Βρυξέλλες την εθνική μάχη.
Αυτό θα πρέπει, κάποια στιγμή, να του αναγνωριστεί και από τους πιο σκληρούς πολιτικούς αντιπάλους του.
ΥΓ: Φυσικά το αρνητικό σενάριο δεν θα το ζήσουμε, καθώς είναι προφανές από χθες ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές της χώρας. Απλώς… κάνει το κομμάτι της, μέχρι το Eurogroup αυτής της Δευτέρας.
ΥΓ2: Τα… ωραία θα ξεκινήσουν λογικά από την Τρίτη. Σε όλα τα επίπεδα. Με τη χώρα να έχει αποφύγει τα βράχια.
 
 Λάζαρος Καλλιανιώτης/ ysterografa.gr