Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Έχουμε το νέο «Μερκελιστή», 70-30!


tsipras-merkelΗ Ελλάδα έχει το νέο Μερκελιστή. Και αυτή τη φορά αριστερός!
Είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο νέος πρωθυπουργός, που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ του κόμματος που έχει συνιστώσες όπως τη Ρόζα, τους Μαοϊκούς και άλλους, .. που έχει τον Λαφαζάνη, που έχει όλα εκείνα τα στελέχη που πριν από είκοσι ημέρες έβριζαν και χαρακτήριζαν την προηγούμενη κυβέρνηση Μερκελιστές και προδότες.

Το νερό μπήκε στο αυλάκι και η εξουσία είναι γλυκιά. Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις που έταξαν σε όλους όλα, έπεσαν και τα πρώτα Ευρωπαϊκά χαστούκια. Και οι συνιστώσες συνήλθαν και κατάλαβαν πως για να μείνουν στο Μαξίμου και τα υπουργεία, έπρεπε να αρχίσουν να παίζουν με τις λέξεις και το Μνημόνιο να το ονομάσουν Πρόγραμμα-Γέφυρα και την Τρόικα να την ονομάσουν θεσμικούς εταίρους. Κάπου εκεί ανακάλυψαν και πως το ανθρωποκτόνο πρώην Μνημόνιο ήταν κατά 70% καλό και κατά 30% κακό. Εκεί τους ρώτησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος αν με αυτή τη συλλογιστική, οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν 70% πατριώτες και 30% προδότες;
Και με αυτά και με τ΄ άλλα, φτάσαμε στις χτεσινές αγκαλιές και χαριτωμενιές με τη «στρίγγλα» Μέρκελ, όπου η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, είδε φως και μπήκε! Μπήκε στα σαλόνια της Ευρώπης με την τεράστια κωλοτούμπα (καλώς για την Ελλάδα) αλλά έχοντας διαπράξει μία ανηθικότητα. Να έχει βρίσει και προσβάλει όλο το πολιτικό σύστημα, να έχει εξαπατήσει τους Έλληνες και κυρίως τον κεντρώο χώρο για να υφαρπάξει την εξουσία.

Για να μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να ζήσει αυτές τις στιγμές χαράς με το γκρουπ των ισχυρών που μέχρι χτες έβριζε..

Ας υποδεχτούμε το νέο «Μερκελιστή»! Γιατί του αξίζει να χαρακτηριστεί τέτοιος ... Και αυτός, ένα Μνημόνιο μας φέρνει με άλλο όνομα.. και οι δικοί του όροι μπορεί να χαρακτηριστούν άνετα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώς όροι προδοσίας.
Γιατί είπαμε... πάντα θα υπάρχει το 70%-30%.. στην αναλογία των Σωτήρων (70%) και Μερκελιστών-προδοτών (30%). Το δρόμο τον έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr