Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής - Καταιγίδες σήμερα

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής - Καταιγίδες σήμερα
Για σήμερα προβλέπονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ καταιγίδα θα εκδηλωθεί στην Αττική το μεσημέρι. Σφοδρή κακοκαιρία περιμένουμε από το απόγευμα της Κυριακής με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.
Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες αλλά η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των νοτιάδων ενώ θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Ωστόσο ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιόνια και βουτιά του υδραργύρου περιμένουμε από το απόγευμα της Κυριακής.

Για σήμερα Παρασκευή περιμένουμε πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην κεντρική Ελλάδα καθώς και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές, κυρίως της Πίνδου και της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Οι άνεμοι σιγά σιγά θα γυρίσουν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς και θα αρχίσουν να εξασθενούν. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα δυτικά, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 17 βαθμούς και στα νότια ηπειρωτικά και τα νησιά από 13 εως 21 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και το μεσημέρι θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι από 4 εως 6 μποφόρ και στα ανοιχτά εως 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει το ΣαββατοκύριακοΑρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και σιγά σιγά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στην Πίνδο και τη δυτική Μακεδονία από 1500 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Ομως από το μεσημέρι τα φαινομενα θα αρχίσουν να εξασθενούν στις περιοχές αυτές και θα αρχίσου να εντείνονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Στα υπόλοιπα ανατολικά, νότια και νησιωτικά τμήματα της χώρας περιμένουμε λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώνουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά εως 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως απο το μεσημέρι θα γυρίσουν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική το Σάββατο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές αλλά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες
Περιμένουμε νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονια θα πέσουν το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά στο νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 14 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 15 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό καθώς θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο αλλά και κάποιες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές. Από το απόγευμα και μετά θα πέσει χιονόνερο και το βράδυ θα πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 1εναν εως 8 βαθμούς κελσίου.

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα και μετά, με χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα ενώ οι οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 με 9 μποφόρ. Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς θα κινηθεί ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη οπου τα χιόνια θα φτάσουν όχι μόνο στην Αττική και την Αθήνα, αλλά και στα νησιά, ακόμη και στη Κρήτη. 

newsit.gr