Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ - Αίσχος και ντροπή.Πλήρης ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

Αυτές είναι οι λέξεις που εκφράζουν όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων.

Μία άνευ προηγουμένου επίθεση με εκτόξευση ύβρεων, απειλών, βλασφημιών προς τα Θεία αλλά και προσπάθεια επίθεσης από συμβούλους της πλειοψηφίας εναντίον ενός (1) εκπρόσωπου των τοπικών μέσων ενημέρωσης, απλώς επιβεβαίωσε την πολιτική και προσωπική παιδεία, την αντίληψη για την Δημοκρατία, την έλλειψη σεβασμού στους Νόμους αλλά και το καθεστώς ιδιοκτησίας που επικρατεί στη σημερινή πλειοψηφία του Δήμου Κορινθίων.

Σε αυτό βέβαια συνηγορεί και η παντελής αδυναμία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Χασικίδη, ο οποίος όφειλε ήδη να έχει παραιτηθεί, να μπορέσει να επιτρέψει επιτέλους το καθ' ύλην αρμόδιο και δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο της τοπικής κοινωνίας να συνεδριάσει χωρίς ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ.

Εμείς βέβαια γνωρίζουμε ότι η αιτία της χθεσινής επίθεσης αλλά και αντίστοιχων προηγούμενων συνεδριάσεων,  δεν είναι οι προσωπικές κόντρες με τον δημοσιογράφο, αλλά η συνεχιζόμενη επιτυχία της αντιπολίτευσης να αποδεικνύει την ΠΛΗΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της δημοτικής αρχής να ασκήσει τα καθήκοντα της, επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

Αιτία ήταν ότι χθες αναδείξαμε πως ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ο Δήμος Κορινθίων θα έχει (αν έχει) εγκεκριμένο προϋπολογισμό τον Μάρτιο του 2015 αντί τον Οκτώβριο του 2014.

Αιτία ήταν ότι χθες αναδείξαμε την διαστρέβλωση ψηφισθέντων αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Αιτία είναι ότι τους έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα ότι η διαφημιζόμενη εμπειρία τους είναι μόνο στα χαρτιά και ότι η «οικονομική ευρωστία» του Δήμου είναι πρακτική αντίστοιχη με τις πρακτικές που καταδίκασαν τη χώρα στα μνημόνια.

Αιτία είναι η ανικανότητα η η μεθόδευση να στείλουν ένα έγγραφο σε απόσταση 3 τετραγώνων από το δημαρχείο στην αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση στην Κόρινθο 2 μήνες μετά την ειδοποίηση και 1 μέρα μετά την εκπνοή της προθεσμίας ώστε η αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση για να αποφανθεί αν η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της αναπτυξιακής εταιρίας του δήμου είναι νόμιμη η όχι  .

Εμείς τους δηλώνουμε ότι οι θεατρινισμοί τους και οι επιθέσεις βίας δεν μας τρομάζουν αλλά χαλυβδώνουν την θέληση μας να προστατέψουμε τα συμφέροντα των Δημοτών και την ελευθερία των πολιτών.

Και ο στίβος μας είναι τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ τα όπλα μας είναι
Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Δελτίο τύπου "Συμμαχίας Πολιτών" - Κόρινθος 5.2.15