Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Π.Α.Μ.Ε. AΡΚΑΔΙΑΣ: ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ




ΦωτόΕίναι εγκληματικές οι ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και των συγκυβερνήσεών τους, που μεθόδευσαν το αδιέξοδο που ζούμε σήμερα, για να μας αναγκάσουν να δεχτούμε την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.
          Είναι μεγάλες οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχεται και υλοποιεί την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των απορριμμάτων. Η οικονομική ενίσχυση στους Δήμους Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας που εξάγγειλε η νέα συγκυβέρνηση εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της ΤΕΡΝΑ, αφορά εγκαταστάσεις που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία του εργοστασίου της Παλαιόχουνης.
          Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δημοτικών αρχών στο δήμο Τρίπολης, παλαιότερων και νεότερων, γιατί συμφωνούν και υλοποιούν αυτή την καταστροφική πολιτική.

             Όταν την πρώτη Ιουλίου του 2012 με απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και συμφωνία των Δημοτικών αρχών έκλεισαν όλοι οι ΧΑΔΑ!!!!, χωρίς να δοθεί καμιά διέξοδος για τα σκουπίδια, ήξεραν ότι θα φτάναμε εδώ. Ήξεραν ότι θα γίνουν χωματερές, οι πόλεις, τα χωριά, τα βουνά, τα ρέματα, ολόκληρη η Πελοπόννησος, το έκαναν όμως γιατί εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.
Ενώ τα σκουπίδια απειλούν τη ζωή μας η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει τεράστια ποσά στο μεγάλο κεφάλαιο, επεδίωξε να διαχειρίζεται πακέτα εκατομμυρίων ευρώ για τα απορρίμματα, αποποιείται όμως τις ευθύνες και τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους που θα πάρουν τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοεργολάβους για να αποκαταστήσουν τους ΧΑΔΑ. Αποκαθιστούν ακόμα και ανύπαρκτους, όπως στο Βαθύρεμα Τεγέας και δεν αποκαθιστούν το Πλάτωμα ούτε την ανοιχτή χωματερή, περιβαλλοντική βόμβα, που έφτιαξαν στην Αγία Τριάδα.
          Τώρα ετοιμάζονται να φτιάξουν κι άλλη Αγία Τριάδα στα όρια της τοπικής κοινότητας Μάκρης.
Θα περικυκλώσουν την πόλη και με χωματερές.




Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Καλούμε τους κατοίκους της πόλης και των χωριών του Δήμου Τρίπολης τους εργατικούς-λαϊκούς-επιστημονικούς και λοιπούς φορείς την Τρίτη 10-2-2015 στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας
Να συντονίσουμε τη δράση μας ενάντια στους υπεύθυνους παλιούς και νέους. Είναι όλοι συνυπεύθυνοι Δημοτικές Αρχές, Περιφέρεια, Κυβερνήσεις. Η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης στις 14-1-2015 που η υπονόμευσή της άρχισε πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι.

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης:

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα να ζητήσει από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να μην υπογράψουν τη σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, που πρέπει να απαλλαγούν και από τη φορολογία των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών.
Ο φορέας αυτός με επιστημονικά κριτήρια θα κάνει τις χωροθετήσεις, θα επιλέγει τις μεθόδους διαχείρισης με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, θα σέβεται την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Μόνο τότε οι Δήμοι είτε μόνοι τους είτε σε διαδημοτική συνεργασία θα μπορούν να προχωρήσουν σε διαλογή στην πηγή, σε ανακύκλωση, σε κομποστοποίηση, να έχουν έσοδα που θα διατεθούν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.


·       Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα Καταστήματα και Α.Ε. Νομού Αρκαδίας
·       Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων
·       Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου
·       Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αρκαδίας 

Τρίπολη 6-2-2015