Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος - Συγκέντρωσε 233 ψήφους, ο Νίκος Αλιβιζάτος έλαβε 30 ψήφους, ενώ «Παρών» δήλωσαν 32 βουλευτές

Ο Τσίπρας (στα χνάρια Ανδρέα και Καραμανλή) … ψήφισε έκπληξη! Ο Προκόπης Παυλόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με ευρεία αποδοχή, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στηρίχτηκε και από τη Νέα Δημοκρατία, είναι ο νέος (έβδομο) Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.Συνολικά ψήφισαν 295 βουλευτές.
Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκέντρωσε 233 ψήφους.
Ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος έλαβε 30 ψήφους από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ενώ «Παρών» δήλωσαν 32 βουλευτές (του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής).
Απουσίαζαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης της ΝΔ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν θα προσέλθει, επειδή δεν θέλει να καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, η Αννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξανδρος Κοντός της ΝΔ (βρίσκεται στο εξωτερικό) και ο Σάββας Αναστασιάδης (βρίσκεται στο εξωτερικό), επίσης της ΝΔ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μετά το πέρας της ψηφοφορίας διάβασε επιστολές των απόντων βουλευτών Αναστασιάδη και Κοντού, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να παρευρεθούν, λόγω του ότι βρίσκονται στο εξωτερικό.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της προέδρου της Βουλής, η οποία ζήτησε στο μέλλον από τους βουλευτές που απουσιάζουν στο εξωτερικό, «να μην υπογράφουν τις επιστολές τους από την Αθήνα».
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μεταβεί στο πολιτικό γραφείο του νέου Προέδρου, ώστε να τού ανακοινώσει το αποτέλεσμα.