Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ατρόμητος πήρε «διπλό» στην Κρήτη με 10 παίκτες και ολική επαναφορά

Ο Ατρόμητος πήρε «διπλό» στην Κρήτη με 10 παίκτες και ολική επαναφορά Τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να συμμετάσχει στα πλέι οφ, πήρε απόψε ο Ατρόμητος, καθώς στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, επικράτησε με 2-1 στο Ηράκλειο του Εργοτέλη.

Ιδανικό ξεκίνημα επεφύλασσε ο αγώνας για τους γηπεδούχους, καθώς  προηγήθηκαν στο 16ο λεπτό, όταν ο Λαζαρίδης ανέτρεψε τον Σολάρι κι ένα λεπτό αργότερα ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ από την «άσπρη βούλα», αφού ο έμπειρος στόπερ των φιλοξενούμενων πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Στην συνέχεια και παρά την αποβολή, οι παίκτες του Αρομήτου επέβαλλαν τον ρυθμό τους και στο 31'  ισοφάρισαν. Ο Κατσουράνης σέντραρε παράλληλα από δεξιά και στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όπου ο Ναπολεόνι με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι «έγραψε» το 1-1. Μάλιστα στο 39` λίγο έλειψε να φτάσουν στην ανατροπή, αλλά ο Σαράνοφ πρόλαβε την τελευταία στιγμή το πλασέ του Ναπολεόνι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να μην σημειωθούν αξιόλογες φάσεις. Οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν ως πρώτιστο στόχο να διατηρήσουν τα κεκτημένα και κυρίως να μην δεχθούν άλλο γκολ. Με τον Μαρσελίνιο στο 65' να σουτάρει, αλλά η μπάλα να κοντράρει και να απομακρύνεται ο κίνδυνος για τους γηπεδούχους και τον Χαλκιαδάκη να σουτάρει άουτ, κύλησε μισή ώρα στο β' 45λεπτο. Μέχρι που στο 77' αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, καθώς ο Μποέ Καν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μαρσελίνιο.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Εργοτέλης έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Χαλκιαδάκης πλαγιοκόπησε από αριστερά την άμυνα του Ατρομήτου, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα μακρυά από την εστία του Γκορμπούνοφ. Η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, ήταν και αυτή που διαμπόρφωσε το αποτέλεσμα.
Στο 86ο λεπτό, ο Κούρος βρέθηκε έξω και αριστερά από την περιοχή του Εργοτέλη, την κατάλληλη στιγμή έδωσε την μπάλα στον Μαρσελίνιο, ο οποίος με μονοκόματο σουτ την έστειλε στο βάθος της εστίας του Σαράνοφ, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στον Ατρόμητο, βυθίζοντας παράλληλα τον Εργοτέλη στην «επικίνδυνη ζώνη».
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Μαντζουράκης): Σαράνοφ, Ρέντζας, Λουβιόν, Γκοργκς, Λυκογιάννης, Μπόε Καν, Κοζορώνης (62` Χαλκιαδάκης), Ούλα, Ολαϊτάν (69` Καλέ), Γιουσούφ, Σολάρι.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Κούρος, Αγκουαζί (75` Κοντοές), Φυτανίδης, Ναπολεόνι (83` Μπρίτο), Κιβρακίδης, Δημούτσος, Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Καράσκο (62` Μαρσελίνιο).