Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών απ'τον Παναθηναϊκό! Κατάθεση Κασάμι στην αστυνομία

Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών απ'τον Παναθηναϊκό! Κατάθεση Κασάμι στην αστυνομία
Οι τρεις βαθμοί που πήρε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός μπορεί να πεταχτούν στα... σκουπίδια, λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών του. Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γραφτεί στο φύλλο αγώνα από το διαιτητή Σιδηρόπουλο, αλλά και από τις εκθέσεις που θα παραδώσουν οι παρατηρητές της ΔΕΑΒ και της Αστυνομία! Ολα αυτά θα κρίνουν το κατά πόσο “καίγονται” οι “πράσινοι”.

Ωστόσο, ήδη η ΠΑΕ Ολυμπιακός άρχισε το... “στρίμωγμά” τους με την κατάθεση που έδωσε ο Παϊτίμ Κασάμι στους άνδρες της ασφάλειας μέσα στα αποδυτήρια. Αναφέρθηκε στη φωτοβολίδα που τον χτύπησε στο πόδι στο ημίχρονο του αγώνα, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” καταγγέλλουν πως τραυματίστηκε από αντικείμενο ο αναλυτής της ομάδας, Αντώνης Λεμονάκης αλλά και ότι έγινε επίθεση από άντρα της εταιρείας σεκιούριτι σε βάρος του γυμναστή του συλλόγου, Χρήστου Μουρίκη.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης η αναφορά του διαιτητή και η αναφορά των εκθέσεων σχετικά με την εισβολή πριν από τη σέντρα και τα επεισόδια. Είναι βέβαιο ότι η "πράσινη" ΠΑΕ θα τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο.

Διαβάστε τι αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας:

Ο ΚΑΠ στο άρθρο 15, παράγραφος 3, περί «ρίψεων αντικειμένων», αναφέρει: «αν οι ρίψεις πραγματοποιήθηκαν πριν έναρξη του αγώνα, πρόστιμο 20.000 έως 120.000 ευρώ και 1 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης».

Στο άρθρο 15, παράγραφος 4, περί «εισόδου στον αγωνιστικό χώρο», σημειώνεται: «Α) Αν η είσοδος των οπαδών δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, πρόστιμο ύψους 20.000 έως 95.000 ευρώ. Β) Αν η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, πρόστιμο ύψους 40.000 έως 240.000 ευρώ, 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών».

Στο άρθρο 15, παράγραφος 5, περί «μεμονωμένων επεισοδίων», αναφέρει: «Αν τα μεμονωμένα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πρόστιμο 12.000 έως 80.000 ευρώ. Στο άρθρο 15, παράγραφος 6, περί «εκτεταμένων επεισοδίων», αναφέρεται: Αν τα εκτεταμένα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πρόστιμο ύψους 70.000 έως 200.000 ευρώ, 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών».