Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Απ'την κορυφή στην ξεφτίλα! Λαμπερός... Αστέρας, “σκόρπισε” τον τραγικό ΠΑΟΚ


Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο και περίπου ένα μήνα μετά την τεσσάρα από την Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε νέα.. σφαλιάρα, αυτή την φορά από τον Αστέρα στην Τρίπολη (3-0), δείχνοντας σε τεράστιο βαθμό τα μεγάλα αμυντικά που έχει. Ο Αστέρας ήταν εξαιρετικός, ο διαιτητής Καλογερόπουλος τα έκανε… μαντάρα στο πρώτο τέταρτο, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, κάτι που φαίνεται και από το εύρος του σκορ.


Το παιχνίδι είχε έντονες συγκινήσεις στα πρώτα του λεπτά. Οι Αρκάδες μπήκαν σαν.. δαιμονισμένοι στην αναμέτρηση και μόλις στο 6' κέρδισαν πέναλτι το οποίο όμως ο Μπαράλες δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει, αφού ο Ιτάνζ απέκρουσε την κακή εκτέλεση του παίκτη των γηπεδούχων (το φάουλ στη φάση του πέναλτι έγινε εκτός περιοχής).

Η συνέχεια ανήκε και πάλι στους Αρκάδες, αλλά προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ. Στο 9' ο Γιαννιώτας έγινε δέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, εκτελώντας τον Ιτάνζ για το 1-0. η φάση αυτή ξεσήκωσε τον πάγκο του “δικέφαλου του βορρά”, που ζήτησε χέρι στο κοντρόλ του Έλληνα επιθετικού (στο ριπλέι φάνηκε πως είναι δικαιολογημένες οι φωνές των φιλοξενούμενων)

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε γρήγορα το σοκ, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κέρδισε μέτρα προς την περιοχή του Κοσίτσκι, με το ματς -όμως- να έχει αργό ρυθμό. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κενά στην αμυντική τους γραμμή και μάλιστα έφτασαν στο 2-0, με τον Σανκαρέ (30'). Η.. φιλόδοξη προσπάθεια του Γκολάσα στο 32΄πέρασε μόλις άουτ, αλλά τα αμυντικά κενά των Θεσσαλονικέων συνεχίστηκαν, με τον Αστέρα να βλέπει τον Αθανασιάδη να σώζει πάνω στη γραμμή το σουτ του Σανκαρέ (34').

Βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ και χωρίς επιθετικές εμπνεύσεις, ο Αναστασιάδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μακ πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια (40'). Τα αμυντικά κενά όμως παρέμειναν και αφού ο Ιτάνζ απέκρουσε το βολέ του Μάσα (44') ήρθε ο ταχύτατος Γιαννιώτας στο 45' για να πλασάρει ιδανικά για το 3-0. Ο Αστέρας είχε ένα πιο... συντηρητικό τέμπο στην επανάληψη, θέλοντας περισσότερο να εκμεταλλευτεί την πίεση που θα του ασκούσε ο ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να περιορίζεται σε αμυντικό ρόλο και να χάνει τον έλεγχο του ματς.

Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν ανήμποροι να κυκλοφορήσουν την μπάλα έτσι ώστε να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα της ομάδας του Βεργέτη και να ανησυχήσουν τον Κοζίτσκι, ενώ και η είσοδος του Παπαδόπουλου δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα στα μετόπισθεν των γηπεδούχων. Απ' την άλλη, οι Αρκάδες έδειχναν ικανοί σε κάθε αντεπίθεση να.. πληγώσουν τους φιλοξενούμενους, αλλά ήθελαν να κάνουν το κάτι παραπάνω στις φάσεις που τους παρουσιάστηκαν και δεν έφτασαν σε νέο γκολ (το τέρμα του Μάσα στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε ως οφσάιντ). Έτσι, οι Αρκάδες μείωσαν στους 6 βαθμούς τη διαφορά τους από τον "δικέφαλο του Βορρά"!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο (89' Τιε Μπι), Γιαννιώτας (80' Παντελιάδης), Μπαράλες, Ρόλε (65' Κουρμπέλης), Μάσα

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας (59' Παπαδόπουλος), Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Μαντούρο, Γκολάσα (40' Μακ), Τζανδάρης (69' Κίτσιου), Αθανασιάδης, Περεϊρα, Σαλπιγγίδης