Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΩΤΑ ΜΠΑΓΚΑ: Την 25η Ιανουαρίου αλλάζουμε σελίδα. Στο χέρι μας είναι αυτή η σελίδα να σημαίνει ασφάλεια, σταθερότητα, ομόνοια και κοινωνική συνοχή.



 ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ κ. ΓΙΩΤΑΣ ΜΠΑΓΚΑΣ 
ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ  
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Με την ανακοίνωση της συμμετοχής μου  στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εντάσσομαι στη μεγάλη οικογένειά της. Με τη συμμετοχή μου αυτή υπερασπίζομαι τη σταθερότητα της χώρας μου πέρα από κλυδωνισμούς που μπορεί  να την εμπλέξουν σε επικίνδυνες περιπέτειες.
Με κοινωνική ευαισθησία και παράλληλα ευθύνη ρίχνομαι στη μάχη ενάντια στο λαϊκισμό, στα μεγάλα λόγια και στις κούφιες υποσχέσεις. Τα διλλήματα του παρελθόντος (μνημόνιο- αντιμνημόνιο) τα έχει ξεπεράσει η ίδια η πραγματικότητα. Χρειάζεται σοφία για να το αναγνωρίσουμε και θάρρος για να το παραδεχτούμε. Απαιτείται εθνική ενότητα, ασφάλεια και σταθερότητα για να ευδοκιμήσει η ελπίδα.
Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε είναι υπαρκτοί: η διεθνής απομόνωση, ο πόλεμος των αγορών και των δανειστών θα πλήξουν και πάλι τους ασθενέστερους. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει οξυνθεί ιδιαίτερα και η πατρίδα μας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της περίθαλψης και νομιμοποίησης εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι δεν είναι όλοι πρόσφυγες. Σε μια περίοδο που η παγκόσμια ασφάλεια απειλείται από την αύξηση της βίας και του φανατισμού και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις είναι ραγδαίες, η σιωπή των πολιτικών μας αντιπάλων για τα μεγάλα εθνικά θέματα είναι εκκωφαντική. Τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας και της υποβάθμισης της ζωής μας δεν λύνονται με ευχολόγια και με καλλιέργεια  ψευδαισθήσεων, παρά με πολιτική σταθερότητα και ασφάλεια.
‘Αλματα προς την κοινωνική κατεύθυνση πρέπει να γίνουν πολλά για την προστασία της μεσαίας τάξης, των αγροτών και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Τα βήματα αυτά δεν μπορούν να γίνουν σε καθεστώς αστάθειας και αβεβαιότητας.
Τα διακυβεύματα σ’ αυτές τις εκλογές είναι πολλά. Οι πολιτικές που θα ασκηθούν,  θα χαράξουν την πορεία της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες. Τις συνέπειες αυτών των πολιτικών θα τις επωμιστεί η μεσαία τάξη και οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, γι αυτό και οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης.
Την 25η Ιανουαρίου αλλάζουμε σελίδα. Στο χέρι μας είναι αυτή η σελίδα να σημαίνει ασφάλεια, σταθερότητα, ομόνοια και κοινωνική συνοχή.

 ΓΙΩΤΑ ΜΠΑΓΚΑ       
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ