Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Σκληρή απάντηση Λοβέρδου για τις μονομερείς ενέργειες ΣΥΡΙΖΑ και .. Γιώργου

loverdos-nerit
Σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Παιδείας και υποψήφιος στη Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, για όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δύο διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις του στο κανάλι «Έψιλον» και τη «ΝΕΡΙΤ» ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατήγγειλε τις οικονομικές παροχές του ΣΥΡΙΖΑ ως μεγάλο ψέμα και εξαπάτηση του κόσμου του μεσαίου χώρου. Ο υπουργός Παιδείας δεν δίστασε να δηλώσει πως υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα πίσω από αυτούς που μιλούν για μονομερείς ενέργειες και που θα φέρουν μαθηματικά τη χρεοκοπία και κατά συνέπεια τη δραχμή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπήρξε από τους ανθρώπους που υποστήριξαν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων που θα μπορούσαν να ενωθούν γύρω από τη φωνή του δημοκρατικού κέντρου. Άλλωστε ο ρόλος του και η δυναμική του δράση στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2014 συνετέλεσε ώστε το ΠΑΣΟΚ- Ελιά να κρατηθεί δυνατά στο πολιτικό σκηνικό και να μπορέσει η κυβέρνηση να συνεχίσει σε πλαίσια ικανοποιητικής σταθερότητας.

Ως εκ τούτου ο Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε πως η δύναμη που είχε το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης, και ειδικά μετά τον Μάιο 2014, ήταν ικανή για να αποτραπούν σειρά αντιλαϊκών ενεργειών όπως οι απολύσεις.

Σήμερα που η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα δυνατό κεντρώο χώρο, ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρεθεί δυνατό μέσα στη Βουλή, για να εγγυηθεί την ασφάλεια της πορείας της Ελλάδας εντός του ευρώ.

Δήλωσε πως αν δεν συμβεί αυτό, αν για παράδειγμα τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, αυτό θα συνεπάγεται πως κάποιος αφαίρεσε δύναμη από το δημοκρατικό χώρο υπονοώντας σαφώς τη «μονομερή» ενέργεια του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και των άλλων κόμματων που ενίοτε καιροσκοπικά και κυβερνητικά ανεύθυνα, «αγκαλιάζουν» το χώρο του κέντρου.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr