Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Τα συνεταιράκια ανταλλάσσουν ρόλους – Ο αντιμνημονιακός και ο μνημονιακός


gap-alexisΓιώργος και Αλέξης, ή Αλέξης και Γιώργος. Το ένα και το αυτό.

Από το 2009 εμπορεύονται το μεσαίο χώρο. Ο Γιώργος τον διέλυσε με τις μονομερείς ενέργειες και ο Αλέξης έτρεξε να μαζέψει τα κομμάτια του, με τη δημαγωγία.

Σήμερα οι ρόλοι άλλαξαν. Ο Γιώργος υποκινούμενος από τους αυλικούς που έψαχναν πολιτική στέγη και νέο βόλεμα, έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ. Το πολιτικό μόρφωμα που έγινε αντιμνημονιακό. Ναι το ακούσαμε και αυτό. Το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου με τα στελέχη που ψήφισαν όλα τα μέτρα, σήμερα τα καταγγέλλουν.

Αλλά η ζυγαριά του λαϊκισμού δεν έχει χάσει τα αντίβαρά της. Ο Αλέξης έρχεται να υποσχεθεί πως δεν θα διαταράξει τα νερά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά της Γερμανίας, και δηλώνει πως θα συνεχίσει το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης αλλά με μία καλή διαπραγμάτευση και με τη Ραχήλ Μακρή να «κόβει» χρήμα. Με τον Μηλιό και τον Τσακαλώτο να φορολογούν τους πάντες και με την Βαλαβάνη και τον Τόλιο να απειλούν με χρεοκοπία.
Και με όλη αυτή την πολιτική και οικονομική αστάθεια η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο μνημόνιο.... που θα σίγουρα θα καταγγείλει ο Γιώργος και θα πάρει ως βοήθημα για να σώσει τη χώρα ο Αλέξης!

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΔΗΣΟ λεηλατούν το κοινωνικό κέντρο και σκυλεύουν εκεί που έφτυναν. Τώρα με διαφορετικούς ρόλους και με διαφορετικές υποσχέσεις.

Αλλά όπως είπε κάποιος το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης, τώρα ξεκινά γιατί δεν διαλύθηκε ούτε συρρικνώθηκε... απλά καθάρισε.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr