Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Όλα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στον ANT1 "Μειώνουμε τους φόρους, δεν μειώνουμε μισθούς και συντάξεις"

Τι είπε ο Πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Δημήτρη Κοτταρίδη, για το διακύβευμα της κάλπης, τη διαπραγμάτευση, αλλά και τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα μας
Για το ουσιαστικό διακύβευμα της κάλπης, την ρευστότητα, την προσφυγή των τραπεζών στον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης και όλα τα «καυτά» ζητήματα της προεκλογικής ατζέντας μίλησε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1 και τον Δημήτρη Κοτταρίδη, μία εβδομάδα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.
Για τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «οι πολίτες οι οποίοι πιστεύουμε πραγματικά στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ευρώπη, είμαστε συντριπτικά οι περισσότεροι, γι΄ αυτό και είμαι αισιόδοξος», προσθέτοντας «δεν πιστεύω ότι ο Έλληνας πολίτης  θ΄ αφήσει ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ με τις τριτοκοσμικές ιδεοληψίες, να εκλεγεί Κυβέρνηση και να κάνει τους Έλληνες πειραματόζωα».
Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, «όλο το παιχνίδι παίζεται στο ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα για να πάρει τις 50 έδρες, γι΄  αυτό είναι μεγάλης σημασίας, βασικός κορμός σε μια Κυβέρνηση να είναι ο ευρωπαϊκός κορμός της Νέας Δημοκρατίας».
Ερωτώμενος για την προσφυγή των ελληνικών τραπεζών στον μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας ELA, o Αντώνης Σαμαράς είπε «είχα προειδοποιήσει ν΄ αφήσουν την Κυβέρνηση να εξαντλήσει τη 4ετία. Το είχε προειδοποιήσει και ο διοικητής της ΤτΕ, όμως έγινε αυτή η συμμαχία των αντιευρωπαϊκών κομμάτων  στη Βουλή και αυτό μας οδηγεί στις εκλογές». Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός «η ελληνική πραγματικότητα σήμερα αντιδρά, οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν κι αν αφήσουμε έτσι τα πράγματα  θα ξαναγίνουμε δύο φορές όμηροι των δανειστών μας και των ξένων.» Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «πότε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας στη ζωή του; Με τον εαυτό του;  Κάναμε τις πιο σκληρές διαπραγματεύσεις που υπάρχουν:  125 δις, το 40% κούρεμα του χρέους  Ο κύριος Τσίπρας  το έκανε;  Ο κύριος Τσίπρας έκανε τη μείωση των επιτοκίων από το 5% να πάει στο 2%;».
Σε ότι αφορά την φορολογία, ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι έχει έτοιμες μειώσεις. Μεταξύ αυτών, η σταδιακή μείωση του φόρου όλων των επιχειρήσεων αρχής γενομένης από το 2015, σταδιακά από το 25% σήμερα στο 15%.
Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα μειωθεί κατά 7% για το 2015, όπως μειώθηκε ο φόρος ακινήτων και το 2013 και το 2014, ενώ «τα επόμενα δύο χρόνια, θα  κατεβάσουμε τον ΕΝΦΙΑ στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% του ΑΕΠ σήμερα» Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο είπε «Εγγυώμαι για ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων και μισθών, ότι θα δοθεί επίδομα στους υπερήλικες ομογενείς Βορειοηπειρώτες και Ποντίους, ότι θα αποκατασταθεί η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μητέρα», ενώ  όπως υπογράμμισε «δεν θα πειράξουμε, όπως δεν πειράξαμε ως τώρα, την πρώτη κατοικία». Όπως εμφατικά σημείωσε ο κ. Σαμαράς, «τώρα που ξεκίνησε η ανάπτυξη, παίρνω επάνω μου την ευθύνη του κοινωνικού Κράτους».antenna.gr